Lagbanner
Prepartita: Inter - Juventus
På söndag 20.45 är det dags för derby d'italia!

Prepartita: Inter - Juventus

Efter endast en poäng på de två senaste matcherna går Inter nu in i en av säsongens viktigaste matcher, då Juventus kommer på besök till Giuseppe Meazza för att spela derby d’italia.

Efter 0 poäng mot Sampdoria och 1 poäng mot Roma ligger nu Inter 3 poäng efter serieledande Milan och med 3 poängs marginal bak till Roma. Strax därbakom, men med en match mindre spelad, parkerar Inter, 4 poäng bakom Inter. Den här matchen är av oerhörd vikt för båda lagen och de båda behöver komma ifrån matchen med 3 poäng i bagaget. 

Efter snedsteget i form av en 0-3 förlust mot Fiorentina för 4 omgångar sedan kommer Juventus in till söndagens match med 3 raka segrar i Serie A och 10-3 i målskillnad.  En av de segrarna var en stark seger med 3-1 mot serieledande Milan, där Federico Chiesa, som äntligen börjat visa vad han går för på allvar, stod för två mål och var matchens suverän. Juventus kommer dock att få klara sig utan Paulo Dybala, som har dragit på sig en knäskada. Detta kan dock öppna upp möjligheten för ett svenskt bidrag till matchen, då Dejan Kulusevski lär få ta plats i startelvan i Dybalas frånvaro. Kulusevski började säsongen fint och var given i tränare Andrea Pirlos elva, men på sistone har Dybala och Chiesa valts till förmån för svensken.

Bästa målskytt i Juventus denna säsongen är Cristiano Ronaldo, som stått för 15 mål på 13 starter, och det behövs väl inte ens nämnas hur viktig han är för dagens Juventus. Jag skulle säga att det är viktigt för Inters försvar att få stopp på Ronaldo för att komma ifrån söndagens match med poäng, men att hitta ett effektivt sätt att få stopp på portugisen är i princip omöjligt. Andra viktiga spelare i Juventus är Rodrigo Bentancur, Danilo och Alvaro Morata. Den sistnämnde har en tendens att spela bra i de europeiska cuperna men försvinna i ligan, men har i år trots allt gjort 9 poäng på 10 starter i ligan och fungerar förvånansvärt bra ihop med Cristiano Ronaldo. Förutom att Paulo Dybala missar matchen så finns det en del Covid-19 fall i Juventus trupp. Mattijs De Ligt, Juan Cuadrado och Alex Sandro har alla tre drabbats och kommer att utvärderas inför matchen.

I Inter så saknas enligt uppgifter endast Danilo D’Ambrosio med en knäskada. Han förväntas återvända till spel i februari. Stefano Sensi är tveksam till spel men kan komma att vara redo. Inter förväntas ställa upp med sin sedvanliga trebackslinje i form av Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni. Det övriga laget är ganska givet, förutom en av innermittfältspositionerna och vänsterkanten. Frågan är om det blir Arturo Vidal eller Roberto Gagliardini som tar den sista platsen på mittfältet, och om det blir Ashley Young eller Matteo Darmian som ska flankera vänsterkanten? Det kan bli att Antonio Conte går på dagsform i det valet och det återstår att se.

Efter matchen mot Juventus har Inter 3 ”enklare” matcher innan det är dags för två tuffa matcher mot Lazio och Milan. För att få lite momentum och ro att bygga självförtroende inför kommande matcher är en seger mot Juventus väsentlig. Inter har senaste matcherna fått en liten stämpel att ”tappa poäng i slutet” och det är ingen stämpel en segrare av Serie A kan ha. Det är dags att tvätta bort den stämpeln och ta tre poäng mot Juventus. Nu åker vi!


Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar 
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni 

Achraf Hakimi
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic 
Roberto Gagliardini (Arturo Vidal)
Ashley Young (Matteo Darmian)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku


Förväntad startelva Juventus (enligt flera källor):
4-4-2

Wojciech Szczesny

Danilo
Leonardo Bonucci
Giorgio Chiellini
Gianluca Frabotta

Dejan Kulusevski (Adrien Rabiot)
Rodrigo Bentancur
Aaron Ramsey
Federico Chiesa

Alvaro Morata
Cristiano Ronaldo

TV: Sportkanalen, Cmore Fotboll
När: 20.45 Söndag 
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Daniele Doveri
Tips: 2-1

 

Jens Pålsson2021-01-16 19:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?