Lagbanner
Prepartita: Inter - Juventus
På tisdag går den första semifinalen i Coppa Italia av stapeln, då Milan Skriniars Inter gästas av Cristiano Ronaldos Juventus.

Prepartita: Inter - Juventus

I den dramatiska kvartsfinalen mot Milan sköt Christian Eriksen tillslut sitt Inter vidare i den 97:e matchminuten. ?Näst på tur i seminfinalen ställs Inter mot en annan tuff motståndare, nämligen Juventus.

Det var likt nämnt i ingressen en dramatisk kvartsfinal, där Inter hamnade i underläge efter ett tidigt mål av Zlatan Ibrahimovic. Svenskens bråk med Romelu Lukaku och utvisning i början av den andra halvleken stal de flesta rubrikerna när Inter på ett kassaskåpssäkert (mja) sätt tillslut tog sig vidare. Lukaku och Eriksen agerade segerorganisatörer när Inter vände på steken och Eriksen fick även chansen från start i lördagens 4-0 seger mot Benevento. Inter deklarerade så sent som idag (måndag) att Eriksen inte är till salu längre och kanske är inte sista kapitlet skrivet gällande hans relation med Inter, trots allt.

Juventus har blandat och givit under säsongens gång och parkera på en fjärdeplats i Serie A, 4 poäng efter Inter (men med en match mindre spelad). Det var inte många omgångar sedan Juventus sågs som borträknade från titelracet, men efter bland annat en 1-3 seger borta mot serieledande Milan har ”den gamla damen” på sistone visat att det inte är över ’until the fat lady sings’.

I Coppa Italia har Juventus inför semifinalen passerat Genoa och Spal. De förstnämnda besegrades i en tuff match efter förlängning, och den sistnämnda komfortabelt med 4-0 (efter 1+1 av Dejan Kulusevski).

Bästa spelaren i Juventus denna säsong har hittills varit (föga förvånande) Cristiano Ronaldo som stått för 15 mål på 15 starter. Även nyförvärvet Federico Chiesa har kommit igång på sistone och imponerar med 5+3 på 12 starter. Svenske Kulusevski har fått starta 8 matcher och på det gjort 3+1. Kulusevski leder dock en intern poängliga i Juventus - nämligen varningsligan, där han, tillsammans med Rodrigo Bentacur, kan visa upp 5 nedskrivningar i domarnas anteckningsblock. I Juventus trupp saknas Paulo Dybala, någonting som bör tala för att vi får se Kulusevski från start.

Andrea Pirlo fick en tuff start på säsongen och tränarkarriären, men frågan är om han börjar på ordning på saker och ting eller inte? Betydelsen av en titel i Coppa Italia ska inte underskattas för Pirlo. Vid en utebliven scudetto (vilket ser tufft ut) är en annan titel definitivt en faktor som kan avgöra om Pirlo får behålla jobbet eller inte och Juventus lär ställa en oerhört stark elva på plan.

Inter har det ganska komfortabelt på skadelistan, med endast Danilo D’Ambrosio som notabelt bortfall. Dock så saknas viktiga Lukaku och Achraf Hakimi som båda är avstängda. Detta är ett oerhört tufft avbräck för Inter, som lär ersätta duon med Alexis Sanchez respektive Matteo Darmian i startelvan. Det ryktas även om att Ivan Perisic får kliva åt sidan till förmån mot den mer defensivt skicklige Ashley Young, som säkerligen lär få att göra på sin vänsterkant.

På fredag spelar Inter mot Fiorentina, en match som följs av retur borta mot Juventus nästa tisdag. Därefter följer Lazio hemma och Milan borta i Serie A, och det är inte en överdrift att påstå att de nästkommande fem matcherna kan avgöra en stor del av Inters fortsatta säsong. En bra start är alltid fint och vi hoppas att Conte och grabbarna gör det som förväntas och återigen vinner mot Juventus. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Matteo Darmian
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Arturo Vidal (Roberto Gagliardini)
Ashley Young (Ivan Perisic)

Lautaro Martinez
Alexis Sanchez

Förväntad startelva Juventus (enligt flera källor):
4-4-2

Gianluigi Buffon

Juan Cuadrado
Leonardo Bonucci
Mattijs De Light (Giorgio Chiellini)
Alex Sandro (Danilo)

Winston McKennie
Rodrigo Bentancur
Arthur (Adrien Rabiot)
Federico Chiesa (Aaron Ramsey)

Dejan Kulusevski (Alvaro Morata)
Cristiano Ronaldo

Jens Pålsson2021-02-01 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?