Lagbanner
Prepartita: Inter - Juventus
Det har blivit dags för final i Italienska supercupen mellan Inter och Juventus!

Prepartita: Inter - Juventus

Bara ett par dagar in på det nya året har Inter chansen att ta årets första titel. På onsdag kväll kan nämligen Simone Inzaghi få lyfta vinstpokalen i Supercoppa italiano, vilket skulle innebära hans första titel med Inter.

Resan dit lär dock bli allt annat en enkel med tanke på att Juventus står för motståndet. Den gamla damen kan aldrig räknas ut, oavsett hur bleka de ser ut på förhand. I senaste matchen bevisades det återigen, då man vände ett underläge med 1-3 till vinst med 4-3 på 7 minuter borta mot Roma. Dejan Kulusevski fanns äntligen med i målprotokollet, och det finns chans för mer spel för svensken framöver då Federico Chiesa missar resten av säsongen med en korsbandsskada.

Det har varit en trög säsong för Juventus under Max Allegris ledning. Tanken var att mellansäsongen med, den tänkte frälsaren, Andrea Pirlo, skulle glömmas bort illa kvickt och att det säkra kortet Allegri skulle föra Juventus tillbaks till ligatoppen. Efter 21 omgångar ligger laget från Turin på en femte plats, 3 poäng från Atalanta (som har en match mindre spelat) och hela 11 poäng från Inter (även de en match mindre spelad). Inte bara tabellplaceringen är underkänd för Juventus - deras spel har inte varit underhållande och segrarna har inte varit övertygande.

Många spelare har ryktats bort och även in. Bland annat tidigare nämnde Kulusevski har ryktats bort till Premier League, men svensken lär få stanna nu med tanke på Chiesas skadefrånvaro. Aaron Ramsey och Arthur har även de ryktats bort, på sistone har ryktena menat att spelare ska säljas för att Juventus ska ha råd att lösa målsprutan Dusan Vlahovic från Fiorentina. Det kan bli ett spännande Januarifönster.

Laget har, trots sin underprestation, ett par otroliga spelare till sitt förfogande, exempelvis Paulo Dybala, Giorgio Chiellini, Juan Cuadrado och tidigare nämnda Chiesa. Den individuella kvalitet laget besitter kan på rätt dag räcka för att slå vilket lag som helst. Inför onsdagens match har dock laget en del avbräck. Tidigare nämnda Cuadrado missar matchen pga avstängning, och detsamma gör Mattijs De Lagt. Danilo och Leonardo Bonucci gör Chiesa sällskap på läktaren då även de är skadade.

Inter är i fortsatt fin form, och efter farsen mot Bologna förra veckan så tog laget en tung seger mot Lazio i söndags. Under Inzaghis ledning har vi gått från klarhet till klarhet, och en titel - mot Juventus - skulle innebära ytterligare en milstolpe i tränarens resa med Inter.

Det är oklart vilket lag Inzaghi ställer på banan, dock, med tanke på att en tuff bortamatch väntar mot Atalanta på söndag - hur många ben behövs vilas? Hakan Calhanoglu är tillbaks efter avstängning och bör få chansen från start, vilket är oerhört viktigt för Inters offensiva kreativitet. Även Edin Dzeko förväntas vara tillbaks från start bredvid Lautaro Martinez i anfallet. S-DV-B startar (?) som vanligt i försvaret, och de lär flankeras av Ivan Perisic och Denzel Dumfries. Vågar Inzaghi köra både Nicolo Barella och Marcelo Brozovic från start? Jag tror och hoppas på det - att vinna en final mot Juventus känns, och kommer nog alltid kännas, väldigt viktigt. Det kan vara en final på en försäsongsturnering - det kommer ändå kännas viktigt.

Finalen ger Inter och Inzaghi en möjlighet att både ta sin första titel men även få den skjutsen och det momentum som krävs för att försvara sin ledning inför resterande säsong av Serie A. Jag tror och hoppas på ett gott utfall på onsdag. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (flertalet källor)
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni 

Denzel Dumfries (Matteo Darmian)
Nicolo Barella (Roberto Gagliardini)
Marcelo Brozovic
Hakan Calhanoglu 
Ivan Perisic 

Lautaro Martinez 
Edin Dzeko


Förväntad startelva Juventus (flertalet källor)
4-3-3

Mattia Perin (Wojciech Szczesny)

Mattia De Sciglio
Daniel Rugani
Giorgio Chiellini
Luca Pellegrini

Winston McKennie
Manuel Locatelli
Adrien Rabiot (Rodrigo Bentancur)

Federico Bernardeschi (Dejan Kulusevski)
Alvaro Morata
Paulo Dybala.


TV: Stream
När: 21:00 onsdag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Daniele Doveri
Tips: 2-1

Jens Pålsson2022-01-11 18:30:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?