Lagbanner
Prepartita: Inter kan bli mästare i kostym
Blir det ett titelfirande i helgen?

Prepartita: Inter kan bli mästare i kostym

Seriens sämsta lag tar emot seriens bästa. Det kan bara sluta på ett sätt, säger nog de flesta om matchen som väntar. En seger innebär att Atalanta måste vinna mot Sassuolo på söndag för att Inter inte ska kunna fira lo scudetto redan i helgen.

Det väntar en match mellan seriens sämsta och bästa lag på lördag. Tre poäng och allt som krävs för att få fira ligatiteln är ett poängtapp från Gasperinis grabbar i Atalanta. Visst vore det lite tråkigt att få fira i kostym, men det är absolut ingen omöjlighet att Inter vinner lo Scudetto i helgen.

Förutom Inters lojala supporterskara så bör årets eventuella Scudetto tillägnas Ivan Perisic, Marcelo Brozovic, Samir Handanovic, Andrea Ranocchia och Danilo D’Ambrosio. Fem grabbar som i vått och torrt sprungit, svettats och gråtit tillsammans i den svartblåa tröjan.

Detta under en period som tillhör klubbens svagaste genom alla tider. De tre förstnämnda hade kunnat spela i titelvinnande lag under alla säsonger som de tillhört klubben, men har valt att stanna i Inter, en klubb som de definitivt tagit till sig och kommit att förknippas med. 

Samir Handanovic må ha stått för osedvanligt många svaga ingripande i målet för sitt Inter, men samtidigt har han spenderat så pass många år i klubben att han nu har nått en hög ålder. Han lär inte vara med oss allt för många säsonger till, men jag unnar honom allt det bästa. 

Det börjar pratas om att Inter försöker ersätta honom och det är jag personligen kluven till. Handanovic är en spelare vars namn jag hade kunnat ha på ryggen på matchtröjan, en person som jag hade kunnat göra allt för och en kapten som inte lämnar någon i sticket. Nicoló Barella står redo att ersätta slovenen som lagkapten, men personligen så ser jag gärna att Samir gör minst ett år till som kapten.

Inte minst då ersättare är svårt att hitta. Ivan Perisic och Marcelo Brozovic är två spelare som rör upp känslor, men samtidigt har de över en lång period tillhört klubbens bästa spelare. Ivan Perisic har varit i klubben sedan 2014, tog en liten avstickare till Bayern München förra säsongen och vann ligan, cupen och Champions League.

Något som gjort honom skarpare och mer redo för en ny taktisk stil i Nerazzurri. Inställningen har gjort honom till den spelaren han är och han tillhör eliten vad gäller att hålla fokus. Marcelo Brozovic har ryktats till bättre lag i många år men valt att stanna kvar och göra allt för Inter. Utanför planen har han svårt att bete sig som en normal människa, men på plan är han en av ligans bästa mittfältare och har varit det även de år som Inter varit rena mittenlag. Den kroatiska registan förtjänar sin ligatitel. 

Danilo D'Ambrosio och Andrea Ranocchia har gjort avskalade, men viktiga insatser under en lång period i klubben. Det har blivit hela tio år i klubben för Ranocchia, som inte vunnit något i la maglia nerazzurra ännu. Givetvis kommer de även att få känna på pokalen, det minsta de kan begära efter att ha hjälpt klubben efter bästa förmåga under sina många år i klubben. 

Matchen

Crotone har varken överraskat positivt eller negativt, det var nog en vanlig uppfattning att de skulle få slåss för sitt liv i år. Detta trots att Simy gjort hela 19 mål framåt, ett otroligt facit eftersom klubben inte riktigt någonsin under säsongen varit nära att klara kontraktet. Det har känts avlägset i flera månader. Bredvid honom spelar oftast Junior Messias. Åtta mål och fyra assist har det blivit för brassen, ett bra facit det med. Så det är med andra ord inte offensivt som laget inte har räckt till. Defensiven har varit oerhört labil och inte ingett någon trygghet överhuvudtaget. 

Förutsättningarna är klara. Inter blir klara mästare om de vinner, men behöver också att Atalanta tappar poäng under söndagen. Därmed lär Inter ställa upp med bästa möjliga lag. Nästa vecka väntar en hemmamatch mot Sampdoria, vid sex poäng mot Crotone och Sampdoria säkras ligatiteln senast nästa helg. Det är med andra ord upplagt för fest. Men ingenting är över förrän det är över på riktigt.

Startelvor enligt Fantacalcio.it

Crotone (3-4-3)

Cordaz

Magallan
Golemic
Djidji

Molina
Zanellato
Cigarini
Reca

Messias
Simy
Ounas

Inter (3-5-2)

Handanovic

Skriniar
de Vrij
Bastoni

Hakimi
Brozovic
Eriksen
Barella
Perisic

Martinez
Lukaku

TV: C More
När: Lördag 18:00
Var: Stadio Ezio Scida
Domare: Alessandro Prontera
Tips: 0-3

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-04-30 08:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?