Lagbanner
2021-01-26 20:45

Inter - Milan

Prepartita: Inter - Milan
Zlatan Ibrahimovic har en historik av att trivas under Milanoderbyn - en historik som gärna får brytas på tisdag.

Prepartita: Inter - Milan

En viktig match går av stapeln på tisdag kväll, då det är dags för Milanoderby i kvartsfinalen av Coppa Italia. En seger för Inter skulle, förutom avancemang, innebära en viktig symbolisk seger då Inter isåfall bevisar att de på ett scudettovinnande manér faktiskt vinner mot topplagen när det väl gäller.

AC Milan hade en tung kväll i lördags då de åkte på en tung 0-3 förlust hemma mot Atalanta. Frågan återstår dock om serieledande Milan kommer att hantera nederlaget likt en väckarklocka och ta sig samman inför resten av säsongen, eller om förlusten exploaterade ett läckage i lagbygget, vilken kan bli början på en nedåtgående spiral. Med Zlatan Ibrahimovics närvaro, och allt vad det inbegriper inom kategorin ”pannben”, så finns det en övervägande risk att Milans hantering av nederlaget faller inom ramen för ”väckarklocka”.

Milan har endast två förluster under denna säsongen och står med sina 43 poäng som ensam serieledare, två poäng före jagande Inter. Zlatan Ibrahimovic har gjort 12 mål på 8(!) starter, ett helt ofattbart facit från 39-åringen. I det senaste Milanoderbyt gjorde Ibrahimovic båda målen när Milan besegrade Inter med 2-1 och det behövs inte skrivas två gånger att det är ett måste för Inters försvar att få ett grepp om svensken tidigt i matchen.

Vänsterbacken Theo Hernandez, av somliga framhållen som världens kanske framtida bästa ytterback, har imponerat med 4 mål och 3 assist. Innermittfältaren Franck Kessie har varit orubblig och Rafael Leao har stundtals blixtrat till med 9 poäng på 12 starter.

Laget har haft problem med mittbackar i truppen, men har precis fått in Fikayo Tomori från Chelsea på lån, vilket förbättrat situationen något.

Milan står dock utan sin förstemålvakt Gianluigi Donnarumma, som blev utvisad i föregående runda. Milan har Bologna borta på lördag i Serie A och det återstår att se hur många spelare de väljer att vila.

En annan spelare som imponerat stort är Hakan Calhanoglu, som bidragit med 6 assist under säsongen. Calhanoglu ser dock ut att missa matchen pga Covid-19, ett stort avbräck för Milan.

Inter följde upp sin viktiga seger mot Juventus med att ta en poäng borta mot Udinese, i ett riktigt sömnpiller till match. Efter tisdagens match har Inter en hemmamatch på lördag mot Benevento, uppföljt av en match 6 dagar senare borta mot Fiorentina. Spelschemat är alltså inte alltför krävande, och det är inte alls säkert att Antonio Conte gör någon större rotation i truppen.

Det ryktas dock om att Arturo Vidal kan få sitta på bänken till förmån för antingen Roberto Gagliardini eller Stefano Sensi. Försvarslinjen lär förbli oförändrad, då Danilo D’Amborsio fortsatt är utanför spel.

Oavsett tävlingsform så är ett derby alltid ett derby, och båda lagen lär se allt annat än en vinst som ett stort misslyckande. Även om båda lagen fokuserar på ligan kan en vinst i denna matchen te sig viktig på ett symboliskt sätt; vilket lag är egentligen bäst när det gäller? Kommer vinnaren av denna matchen vara den som står högst på prispallen när ligan summeras senare i vår? Den som lever, får se.

Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi (Ivan Perisic)
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Roberto Gagliardini (Arturo Vidal)
Ashley Young (Matteo Darmian)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Milan (enligt flera källor):
4-2-3-1

Ciprian Tatarusanu

Davide Calabria
Alessio Romagnoli
Simon Kjaer (Fikayo Tomori)
Theo Hernandez

Sandro Tonali
Franck Kessi

Sami Castillejo
Brahim Diaz
Rafael Leao (Ante Rebic)

Zlatan Ibrahimovic


TV: 
När: 20.45 Tisdag 
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Paolo Valeri
Tips: 2-1

 

Jens Pålsson2021-01-25 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?