Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2022-02-05 18:00

Inter - Milan

Prepartita: Inter - Milan
På lördag 18:00 har Inter chansen att gå upp i serieledning med 7 poäng vid vinst i Derby della Madonnina. Tar de chansen?

Prepartita: Inter - Milan

Blåsvart mot rödsvart. Pioli mot Inzaghi. Serieledaren mot trean. Derby della madonnina - det är dags för slaget om Milano!

En stekhet lördag står på agendan när Inter vid 18:00 tar emot Milan på Giuseppe Meazza. Vid en vinst tar Inter en serieledning med 7 poäng, medans en förlust leder till att Milan endast är en poäng bakom. En klassisk sexpoängsmatch är på spel.

Milan kommer till Milanoderbyt med ett par viktiga spelare borta. Simon Kjaer och Ante Rebic missar alla matchen, och även Zlatan Ibrahimovic verkar missa lördagens kamp. Olivier Giroud ser därför ut att bli den som får stångas mot Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni i Inters försvar.

Milan inledde säsongen på ett fint sätt och ångade på under ett bra tag, tills en formsvacka ledde till att bland annat Inter kunde börja ånga på och komma ikapp. Rafael Leao har stuckit ut under säsongen med sin genombrottsstyrka, och det är definitivt en spelare som kan ändra en matchbild. Med 6 mål och 3 assist på 16 starter har Portugisen fått ett allmänt erkännande och tycks ha tagit sitt spel till nästa nivå, även om han fortsatt är något oslipad. Bäste målskytt för Milan är tidigare nämnda Ibrahimovic, som mäktat med 8 mål på 11 starter. Under senaste tiden har svensken dock haft det tungt med en hel del skador.

Mittfältet är enligt underskriven Milans starkaste lagdel, där Franck Kessie har haft en väldigt fin säsong. Ivorianen ryktades bort under januarifönstret, och bland annat Inter sägs ha varit intressant - men än så länge ångar han på hos Milan. Sandro Tonali har startat 17 matcher under säsongen och har sett bättre och bättre ut från sin balansroll. Brahim Diaz är en annan spelare som stundtals sett oerhört bra ut under säsongen, även om det går hävda att mittfältaren bör producerat mer än 3+3 som poängskörd.

I försvaret sticker främst vänsterbacken Theo Hernandez ut, och han är faktiskt den som gjort näst flest poäng i Milan under säsongen med 4 mål och 5 assist, ett oerhört starkt facit för Fransmannen. Även Fikayo Tomori har kommit in fint i mittförsvaret, men trots det tycks Alessio Romagnoli och Pierre Kalulu få chansen från start på lördag. Mike Maignan är det självklara valet i målet, även om Ciprian Tatarusanu fick vikariera i 6 matcher och, enligt egen utsago, förtjänade att fortsätta få chansen. Så har det dock inte blivit, utan Maignan är fortsatt Piolis nummer 1.

Milan har gjort 47 mål på 23 matcher, vilket ger de ett målsnitt på ca 2 mål per match. De har släppt in 25 mål, dvs cirka 1 mål per match. Laget ställer allt som oftast upp med en formation bestående av 4-2-3-1 och lär så göra även i lördagens match.

Inter kommer med en stark trupp, och endast nyförvärvet Robin Gosens och Joaquin Correa saknas i truppen. Det andra nyförvärvet Felipe Caicedo tar plats på bänken, då Edin Dzeko och Lautaro Martinez ser ut att vara de som leder Inters anfall framåt.

Nicolo Barella, Marcelo Brozovic och Hakan Calhanoglu lär fortsätta att agera mittfältstrio, någonting som de gjort väldigt framgångsrikt under säsongen. Ivan Perisic och Denzel Dumfries ser ut att ge understöd från respektive kant, och tidigare nämnda S-DV-B ska skydda Samir Handanovic i Inters mål från sina försvarspositioner.

Simone Inzaghi har haft en oerhört fin inledning på sin karriär som tränare för Inter, och en vinst i lördagens match ger ett oerhört fint försprång inför vårens avslutning. Det är dock många matcher kvar, och oerhört mycket kan hända. Det är stora matcher likt dessa som skiljer mästare från rinner-ups.

Inter har även ett tufft spelschema framför sig, då man ska klara av Milan, Roma, Napoli och Liverpool inom loppet av 11 dagar - ingen lätt uppgift. Den här matchen kan ge Inter skjutsen de behöver in i det tuffa matchandet, och matchen är oerhört viktig. Jag förväntar mig en tuff match, med Inter som segrare efter 90 minuter med 2-1 på resultattavlan. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (fantacalcio)
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni 

Denzel Dumfries (Matteo Darmian)
Nicolo Barella 
Marcelo Brozovic
Hakan Calhanoglu 
Ivan Perisic 

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Edin Dzeko


Förväntad startelva Milan (fantacalcio)
4-2-3-1

Mike Maignan

Davide Calabria
Pierre Kalulu
Alessio Romagnoli
Theo Hernandez

Sandro Tonali
Franck Kessie

Alexis Saelemaekers (Junior Messias)
Brahim Diaz (Ismal Bennacer)
Rafael Leao

Olivier Giroud


TV: Cmore stream, Cmore fotboll
När: 18:00 Lördag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Marco Guida
Tips: 2-1

Jens Pålsson2022-02-04 17:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?