Lagbanner
Prepartita: Inter - Napoli
Inters dödliga anfallare som har gjort rekordmånga bortamål i Serie A.

Prepartita: Inter - Napoli

Sista hemmamatchen för säsongen stundar. En överlag bra säsong av Inter kommer att avslutas med två toppmöten som avgör om laget slutar tvåa eller fyra. Något som kunde undvikits med ett bättre hemmafacit, då Inters bortafacit är bäst. Imorgon väntar Napoli.

Nerazzurri såg i höstas ut att kunna vinna sin första ligatitel på 10 år. Men det blev tyvärr ingenting och igår vann Juventus scudetton. Lite kan det förklaras av att Serie As bästa spelare tidig höst, Stefano Sensi, tvingades titta på från sidlinjen redan efter ett par månader av säsongen.

Men framförallt är det ett underkänt hemmafacit som ligger till grund för den missade titeln: Åtta av 18 matcher har man tappat poäng i på hemmaplan, vilket är alldeles dåligt för ett titelaspirerande lag. Bland plumparna märks framförallt 0-0 mot Fiorentina, 3-3 mot Sassuolo, 1-2 mot Bologna, 2-2 mot Parma och 1-1 mot Cagliari. I övrigt har det blivit kryss mot Roma och Atalanta samt förlust mot Juventus. 

På Italiens i särklass mest anrika och fruktade stadion har man inte lyckats bygga en hemmakänsla, trots landets överlägset största snittpublik och ett konstant stöd. Med en seger mot Napoli landar man på 39 poäng på 19 hemmamatcher, jämfört med 38 säsongen innan. Men nu har Inter tagit 9 fler poäng på bortaplan med en bortamatch kvar. 
Nu väntar möjlighet till revansch för det dråpliga uttåget från Coppa Italia i juni. Efter att ha tagit död på bortaspöket i Neapel i januari kan Inter säkert göra det till sex poäng mot syditalienarna imorgon kväll.

Var står bortalaget just nu?

Napoli har ryckt upp sig rejält och har säkrat Europa League via cupen. Men man vill säkert också åt 6:e platsen. Milan har nästan säkrat 5:e platsen och det ger en duell mellan Roma och Napoli. Även om placeringen inte betyder något praktiskt så kan det ändå ha en symbolisk betydelse då man vill avsluta säsongen väl. De har vunnit en del matcher efter uppehållet och kommer att vara taggade till bortamatchen i Milano. 

Vad talar för/emot Inter?

Efter två dåliga insatser utan något större glöd så vann man ganska bekvämt borta mot Genoa med 0-3 och det såg helt okej ut. Det är viktigt att vinna matchen imorgon om Nerazzurri vill lyckas med “framgången” att komma tvåa. Med Lukaku i elvan så kommer Inter att vara farliga framåt.

Dock erbjuder Napoli ett hot mot Inters ofta mycket stabila försvar. Det kan nog bli många mål i matchen och det krävs mer än ett mål från Inter för seger imorgon, det kommer inte att bli en nolla för Samir Handanovic, tror jag.

Inters förmodade startelva (Fantacalcio) 3-4-1-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan de Vrij (Andrea Ranocchia)
Alessandro Bastoni

Antonio Candreva
Marcelo Brozovic
Nicolo Barella
Ashley Young

Christian Eriksen (Borja Valero

Romelu Lukaku
Alexis Sanchez (Lautaro Martinez)


TV: C More
När: Imorgon, tisdag 21:45
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: Paolo Valeri
Tips: 3-1

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-07-27 15:38:49
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?