Lagbanner
2020-12-16 20:45

Inter - Napoli

Prepartita: Inter - Napoli
Det blev seger senast för Inter, efter att bland annat Romelu Lukaku och Danilo D'Ambrosio som syns i bild, gjort mål.

Prepartita: Inter - Napoli

Den tredje sista matchen för i år går av stapeln på Onsdag 20.45, mot inga mindre än Napoli. Laget från syd ligger endast en poäng bakom Inter i tabellen och matchen är av högsta värde.

Inter lyckades tillslut lösa 3 poäng mot Cagliari, efter att Nicolo Barella dragit fram ett par ess i rockärmen och vänt matchen sista kvarten. Det var livsviktiga poäng för Inter som nu måste försöka något slags momentum, efter det blytunga uttåget från spel i Europa. Nu står en betydligt tuffare på andra sidan planhalvan än senast, nämligen Napoli. Napoli har vunnit sina 4 senaste matcher och blev dessutom segrare i sin grupp i Europa League. Det känns som om det finns gott om självförtroende på den nyligen omdöpte Stadio Diego Armando Maradona.

På 10 matcher har Napoli mäktat med 26 mål och släppt in 11, ett fint facit. De ligger för närvarande på 23 poäng, bara en bakom Inter och 4 efter ledande AC Milan. Det ska också tilläggas att en av Napolis förluster, den mot Juventus 4:e Oktober, skedde bakom skrivbordet då Napoli inte kunde resa pga. situationen med Covid-19. Vid en vinst i den matchen hade laget till exempel bara legat en poäng bakom Milan. De har även i praktiken endast släppt in 8 spelmål, då  3 av de målen i statistiken kommer från den matchen, som tillskrevs Juventus med 3-0. Moraliserandet och rättvisan gällande detta kan vi återkomma till en annan gång, i ett annat forum.

Napoli brukar ställa upp med 4-2-3-1-uppställning och förväntas göra så även i denna match. Laget besitter en oerhört stark offensiv, med bland annat Dries Mertens som gjort 4 mål och 6 assist på 9 starter denna säsong. Även Hirving Lozano och Lorenzo Insigne har visat fin form och har inkasserat 8 respektive 6 poäng. I försvaret har de den beryktade Kalidou Koulibaly, som inte lägger några fingrar emellan. Tillsammans med Kostas Manolas bildar han ett mittbackspar av hög klass. Ett visst frågetecken finns enligt underskriven vid målvaktsposten, som vaktas av gamle Arsenalmålvakten David Ospina. Även om Ospina varit någorlunda stabil i Napoli så är han misstagsbenägen, något han stundtals visade i Arsenals tröja. Napoli tränas av gamle storspelaren Gennaro Gattuso, som spås en fin framtid som tränare.

Inter lär ställa upp med bästa möjliga lag, och bekräftat saknar laget endast Radjo Nainggolan och Mattias Vecino pga skada. Dock så är Achraf Hakimi, Arturo Vidal och Alexis Sanchez alla tveksamma till spel, enligt flertalet källor. Stefan De Vrij är självskriven i mittförsvaret och lär få Milan Skriniar och Alessandro Bastoni bredvid sig. Nicolo Barella får förhoppningsvis fortsätta sin fina form på Inters mittfält och Romelu Lukaku och Lautaro Martinez lär fortsätta som anfallspar.

 Det har upprepats och sagts vid flertalet matcher under senaste veckorna, men just den här matchen kan verkligen till viss del vara avgörande för Inters framtida säsong. Tränare Antonio Conte är under stor press och en förlust hemma mot en av konkurrenterna om scudetton i detta läget vore inte bra för självförtroendet. Inter måste ha 3 poäng i denna matchen och så är det med den saken. Vi får hoppas på att Inter kan gräva djupt inuti sig själva efter en attityd och inställning som motsvarar förväntningarna och ta segern de så väl behöver. Det kommer oavsett vad alldeles säkert bli en härlig och sevärd match på onsdagskvällen, iallafall för den neutrale supportern.


Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar (Danilo D’ Ambrosio)
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni 

Achraf Hakimi (Matteo Darmian)
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Arturo Vidal (Roberto Gagliardini)
Ashley Young (Ivan Perisic)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Napoli (enligt flera källor):
4-2-3-1

David Ospina

Giovanni Di Lorenzo (Elseid Hysaj)
Kostas Manolas
Kalidou Koulibaly
Mario Rum

Fabian Ruiz (Eljif Elmas)
Tiemoue Bakayoko

Hirving Lozano
Piotr Zielinski (Diego Demme)
Lorenzo Insigne

Dries Mertens

TV: Cmore Live 2, Cmore
När: 20.45 Onsdag 
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Davide Massa
Tips: 2-1

Jens Pålsson2020-12-15 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?