Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-11-21 18:00

Inter - Napoli

Prepartita: Inter - Napoli
På söndag 18:00 är det dags för ytterligare en toppmatch i Serie A då Inter får besök av seriledaren Napoli

Prepartita: Inter - Napoli

Imorgon är det dags för Inter att ställas på prov då serieledaren Napoli kommer på besök. För tillfället är det 7 poäng upp till laget från Neapel, och det finns mycket att både vinna och förlora inför söndagens möte.

Napoli har inlett säsongen oerhört starkt och står på 32 poäng efter 12 matcher. Det som sticker ut mest med insatsen är att Luciano Spallettis gäng endast släppt in 4 mål - ett oerhört imponerande facit. Amir Rrahmani och Kalidou Koulibaly har varit oerhört stabila i mittförsvaret med fin hjälp från Giovanni Di Lorenzo och Marco Rui på kanten. 

Som stöd på det centrala mittfältet finns Fabian Ruiz samt Andre Anguissa och strax där framför finns lagets store stjärna Lorenzo Insigne. Den sistnämnde har bibehållit sin fina form från sommarens EM och har producerat 4 mål och 3 assist hittills under säsongen. Andra namnkunniga spelare i truppen är Victor Osimhen och Piotr Zielinski, som båda två bidrar starkt till Napolis offensiv.

Inter senaste match var Milanoderbyt för två veckor sedan. Därefter har ett landslagsuppehåll ägt rum där ett stort antal spelare varit involverade. Lautaro Martinez, Arturo Vidal, Alexis Sanchez, Nicole Barella, Ivan Perisic, Denzel Dumfries och Milan Skriniar är några av de spelarna som fått speltid under landslagsspelet. Det har dock varit skralt poängmässigt och den enda som gjort mål är Ivan Perisic. 

Stefan De Vrij och Alexis Sanchez ser ut att missa matchen för Inter, och vissa källor påstår nu att även Edin Dzeko är osäker. Stämmer det så lär det bli Joaquin Correa och Lautaro Martinez som kamperar ihop i Inters anfall i inledningen av matchen. I Napoli saknas Adam Ounas pga skada, samt ryktas det om att Eljif Elmas är tveksam till matchen. Även Diego Demme och nu Matteo Politano saknas pga covid-19. Den sistnämnde brukar gilla att göra mål på Inter, så hans frånvaro innebär ett tungt avbräck för Napoli och en lättnads suck från Interförsvaret. 

Efter Gennaro Gattusos sorti inför säsongen såg Napolis framtid väldigt oviss ut, men Spalletti har onekligen fått ordning på saker och ting. Inters gamle tränare är fortsatt populär i Interled och fick så sent som tidigare idag mottaga en twitterhyllning av vår käre redaktör Konrad Grönlund. Ska Spalletti få Napoli att lyfta sin första scudetto sen Diego Maradonas tid? Inte om Inter får bestämma. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (fantacalcio)
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Andrea Ranocchia
Alessandro Bastoni (Federico DiMarco)

Matteo Darmian
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Hakan Calhanoglu (Arturo Vidal)
Ivan Perisic

Joaquin Correa (Edin Dzeko)
Lautaro Martinez

Förväntad startelva Napoli (fantacalcio)
4-2-3-1

David Ospina

Giovanni Di Lorenzo
Amir Rrahmani
Kalidou Koulibaly
Mario Rui

Andree Zambo Anguissa
Fabian Ruiz

Hirving Lozano (Stanislav Lobotka)
Pietr Zielinski
Lorenzo Insigne

Victor Osimhen

TV: Cmore Stream, Cmore Fotboll
När: 18:00 söndag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Paolo Valeri
Tips: 2-1

Jens Pålsson2021-11-20 17:30:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?