Lagbanner
Prepartita: Inter - Real Madrid

Prepartita: Inter - Real Madrid

Inter går in i en ny upplaga av turneringen som avgör vem som blir Europas kungar. Turneringens första match för de regerande italienska mästarna? Champions Leagues mest mästare, Real Madrid Club de Fútbol. 

Det är en vacker dag som är värd att vänta på. Fotbollseuropas kronjuvel som alla med något fotbollsintresse följer gör äntligen comeback den här veckan. Efter en halvbra 2–2 match mot Sampdoria som dock innehöll ett otroligt vackert frisparksmål av Dimarco och ett underbart spelmål som avslutades av El Toro Martinez går Inter nu in i en ny upplaga av Champions League. ”I Nerazzurri” som hade en tuff turnering i fjol får återigen en ny chans att bevisa sig på den stora Europascenen. Fjolårets upplaga av Champions League slutade med en sur fjärdeplats efter ynka 6 poäng i en grupp som innehöll Real Madrid, Borussia Mönchengladbach och Sjachtar Donetsk. 

Gruppen, som innehöll flera skrällar där bland annat ukrainarna Sjachtar Donetsk spelade ut Real Madrid på bortaplan med flera juniorer i laget, hade faktiskt kunnat sluta hur som helst med 2 omgångar kvar. Real Madrid blev till sist gruppetta och Sjachtar lyckades ta en poäng mot Inter efter 0–0 i sista omgången på Giuseppe Meazza, vilket resulterade i att Sjachtar blev grupptrea. Inter lyckades alltså inte ens ta sig till Europa League genom tredjeplatsen, samma tredjeplats som hjälpte Inter att ta sig ända till en final i Europa League säsongen 19/20.  

Rör vi oss vidare mot den aktuella upplagan kan vi konstatera att årets grupp nästan är identisk till den vi hade förra året. Som bekant är Real Madrid ett av lagen, men även ukrainarna från Donetsk/Kiev är med. Utöver dessa två är även Champions League-debutanten FC Sheriff Tiraspol från Moldavien/Transnistrien med och konkurrerar.  

Med några dagars vila efter krysset mot Sampdoria hoppar vi alltså återigen upp på hästen och tar oss an Los Blancos från den spanska huvudstaden. Spanjorerna som nådde en semifinal i Champions League och en andra plats i ligan förra säsongen kommer alltså ner till Milano för att ge Inter en revansch från hösten 2020. ”Marängerna” har haft en del förändringar i truppen och i sin ledarstab under sommaren. Den tidigare kaptenen Sergio Ramos fick ingen förlängning och flyttade i stället till franska huvudstaden Paris och deras Paris Saint-Germain. 

Rafaël Varane fick också flytta på sig och skrev i slutet av sommaren på för Manchester United. Norrmannen Martin Ödegård följde fransmannens fotspår och flyttade också till England, valet föll dock på Arsenal för Martin. På tränarbänken har det även roterats, Zinedine Zidane ställde sig åt sidan för att ge plats åt italienaren Carlo Ancelotti. Det blir alltså hans andra sejour i klubben.  
Spelare som kommit in är det unga prospektet Eduardo Camavinga från franska Stade Rennais och den rutinerade österrikaren David Alaba anlände som bosman från Bayern München.

Utöver det har det inte varit någon större aktivitet från Real Madrid, bara att dem försökte värva Kylian Mbappe för ca 2 miljarder kr. Real Madrid har tagit 10 av 12 möjliga poäng i ligan den här säsongen. 
Med Sampdoria matchen inräknad har Inter 3 matcher på 6 dagar, något som borde påverka laguttagningen, åtminstone inför Sampdoria. Men jag trodde fel, och vi lär inte göra några större roteringar inför Real Madrid eftersom den elvan troligen är den bästa möjliga med de spelare vi har tillgängliga.

Inför Sampdoria var dock Bastoni den troliga mittbacken att starta bredvid De Vrij och Skriniar, men valet föll på Dimarco i stället. Oturligt nog ådrog sig Bastoni en skada, samma skada ser ut att hindra Bastoni att starta på onsdagen och han förväntas inleda från bänken. Utöver Bastoni, och Sanchez sedan innan, verkar Inzaghi få ett skadefritt manskap att välja mellan. Två frågetecken som vi får svar på en timme innan matchstart är om Denzel får göra debut från start och vilka två som startar på topp.

Läget just nu är att troligen blir det Dzeko och Martinez som startar, men Correa finns fortfarande med och konkurrerar. Vi såg ju dock vad han kan göra som inhoppare när vi mötte Hellas. På mittfältet lär nog Inter ställa upp med samma kvartett som mot Sampdoria i Barella, Hakan och Brozovic. Inför matchen mot Madrid känner jag att det kan vara säkrare att Vidal får börja från bänken, jag klarar mig gärna utan en liknande insats den här gången som han gjorde förra hösten mot Real här på hemmaplan. 

Det vore skönt att börja Champions League på ett annat sätt än vad vi gjorde förra året, då dröjde det ända till den näst sista omgången att få en vinst! Låt oss få till en bättre balans mellan liga och europaspel i år, att hamna bakom Sheriff och Sjachtar är något jag kan klara mig utan. Låt oss fortsätta på liknande spår vi haft i ligan och vinna första matchen! 

Sky Italia tror på följande elvor

Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro.

Real Madrid (4-3-3): Courtois; Carvajal, Militão, Nacho, Alaba; Valverde, Casemiro, Modric; Hazard, Benzema, Vinicíus.

TV: Telia/C More
När: Onsdag 20:45
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: Daniel Siebert
Tips: 2-1

Daniel Edgren2021-09-15 10:41:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?