Lagbanner
2021-05-12 20:45

Inter - Roma

Prepartita: Inter - Roma
Arturo Vidal och Chris Smalling, två spelare som missar onsdagens match, går upp i duell under bevakning av Romelu Lukaku.

Prepartita: Inter - Roma

Inter visade inga tecken på att slå av på takten i Lördags, då de komfortabelt besegrade Sampdoria och vann med 5-1. På onsdag kväll ställs de dock inför ett tuffare test då Roma kommer på besök till Giuseppe Meazza.

Roma befinner sig på 7:e plats och har därmed allt att spela för, då platsen innebär kval till Europa League. Bara två poäng efter ligger nämligen Sassuolo som mer än gärna vill ta sig in bland topplagen och få åka ut på äventyr i Europa. Roma har en matematisk chans att ta sig förbi Lazio på 6:e plats, men den får ses som väldigt liten utan de får sikta in sig på att bli sjua.

Roma har blandat och gett under säsongen. Med 63 mål har de ett målsnitt på 1,8 mål och målskyttet har vart tämligen utspritt under säsongen. Roma har tre spelare som stått för tio mål vardera; Henrik Mkhitaryan, Jordan Veretout och Borja Mayoral. Det behöver inte vara något fel i att sprida ut målskyttet men underskriven ser ändå det här som ett tecken på en svaghet; Roma har ingen riktig målmaskin som kan vara skillnaden i de stora matcherna. Edin Dzeko har varit problematisk under säsongen och det har inneburit en situation som behövs lösas. Nu har José Mourinho blivit klar som tränare inför nästa säsong och det återstår att se hur han vill bygga truppen.

Försvaret har lämnat en del att önska. 53 insläppta mål ger ett snitt på 1,5 mål per match, exempelvis bara ett mindre än Genoa på 14:e plats och två mindre än Torino på 15:e plats. Laget startar allt som oftast med ett tremanna-försvar och mot Inter förväntas den vara något roterad, då Roma har en hel del otillgängliga spelare. Laget förväntas starta med en formation av 4-3-2-1 i den här matchen dock. Skadeläget i Roma överlag är allt annat än bra och tongivande spelare som missar matchen är bland andra Jordan Veretout, Chris Smalling, Leonardo Spinazzola och förstemålvakten Pau Lopez.

Inter kommer med en frisk trupp till spel och efter att ha roterat något i senaste matchen lär ett starkt lag ställas på banan. Laget har dock en annan viktig match på lördag mot Juventus och lär vilja ställa ett starkt manskap på banan då också. Alexis Sanchez gjorde två mål senast och var väldigt tongivande och kan enligt källor få chansen återigen. Källor säger även att Ionut Radu kan få sin första start mellan stolparna. Matteo Darmian, Stefano Sensi och Ivan Perisic kan också få chansen.

Även om Inter inte har något att spela för är en match mot Roma alltid viktig och Antonio Conte kommer säkerligen se till att spelarna komma laddade till tusen. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (fantacalcio):
3-5-2

Ionut Radu (Samir Handanovic)

Milan Skriniar
Stefan De Vrij (Andrea Ranocchia)
Danilo D’Ambrosio (Alessandro Bastoni) (Matteo Darmian)

Matteo Darmian (Achrah Hakimi) 
Roberto Gagliardini (Christian Eriksen)
Marcelo Brozovic 
Nicolo Barella (Stefano Sensi)
Ivan Perisic (Ashley Young)

Alexis Sanchez (Lautaro Martinez)
Romelu Lukaku


Förväntad startelva Roma (fantacalcio):
4-3-2-1

Antonio Mirante 

Bruno Peres (Rick Karsdorp)
Gianluca Mancini 
Juan Jesus
Davide Santon 

Gonzalo Villar
Bryan Cristante
Lorenzo Pellegrini

Pedro
Henrikh Mkhitaryan (Carles Perez)

Edin Dzeko (Borja Mayoral)

TV: Cmore Fotboll, Cmore Stream
När: 20:45 Onsdag
Var: Giueseppe Meazza
Domare: Daniele Chiffi
Tips: 3-0 Inter

Jens Pålsson2021-05-11 17:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?