Lagbanner
Stadio Arechi, 2021-12-17 20:45

Salernitana - Inter

Prepartita: Inter – Salernitana

Prepartita: Inter – Salernitana

Fredagsfotboll i södra Italien! Inter åker med fortsatt starkt självförtroende till Salerna för att ta sig ann jumbon Salernitana.

Salernitana har som nykomling än så länge haft det kämpigt. Med endast 8 inspelade poäng parkerar man just nu på jumboplatsen i Serie A, dock endast 4 poäng upp till Spezia på säker mark. Faktum kvarstår dock att man haft det jobbigt, och i synnerhet den senaste tiden, då man endast inkasserat 1 poäng dem senaste 8 omgångarna. Laget leddes till en början av Fabrizio Castori, som dock i slutet av oktober fick lämna över ansvaret till Stefano Colantouno, och man kan väl säga att det tränarbytet inte gett någon större effekt.

I Salernitana finns dock en svenskkoppling! Försvararen Riccardo Gagliolo gjorde inför säsongen flytten från Parma till Salernitana och har, när han varit tillgänglig, varit en given spelare i laget sedan Clantouno tog över rodret.
En annan profil, dock av andra anledningar, som finns i Salernitana är självklart Franck Ribery. Fransmannen har dock haft en tuff tid än så länge i Salerna, där ha endast stått för ett mål hittills den här säsongen. Det tåls dock alltid att nämna hans namn.

Över till vårt Inter. Med en fortsatt fantastisk liga-form där man inte förlorat sedan den 16e oktober mot Lazio, går man in i fredagens match med starkt självförtroende. Matchen senast mot Cagliari var en uppvisning, där motståndarnas målvakt Alessio Cragno räddade bortalaget från en betydligt större förlust än det redan blev.

Efter segern mot Cagliari och Milans poängtapp borta mot Udinese har vi äntligen Nerazurri i serieledning igen, och det lär vara något Simone Inzaghi och hans mannar inte vill släppa ifrån sig. Jag tror därför att Inter kommer ta denna match på fullaste allvar och ställa ut ett starkt, om inte det starkast möjliga, lag på banan. Man har efter kvällens match samt hemmamatchen mot Torino en längre ledighet, så det finns inget krut att spara på oavsett motstånd.

En trebackslinje med Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni lär ställas på planen, där Ivan Perisic och en Denzel Dumfries i form lär flankera dem på varsin kant. Framför tror jag Inzaghi kommer ställa ut samma spelare på banan som han gjorde senast mot Cagliari, och konstigt vore väl annars efter den insatsen.

Inter har en god chans att ta 6 poäng på kommande två matcher innan uppehållet, och befästa sin serieledning ytterligare. Forza Inter.

Förväntad startelva Inter (fantacalcio):

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Denzel Dumfries
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Hakan Calhanoglu
Ivan Perisic

Edin Dzeko
Alexis Sanchez (Lautaro Martinez)

Förväntad startelva Salernitana (fantacalcio):

Belec

Gagliolo
Gyomber
Veseli

Kechrida
Coulibaly
Di Tacchio
Kastanos
Ranieri

Simy
Ribery

TV: Cmore
När: Fredag 20:45
Var: Arechi Stadium
Domare: Sara Mariani
Tips: 0-3
 

Alexander Snäcke2021-12-17 10:47:42
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?