Lagbanner
2021-05-08 18:00

Inter - Sampdoria
5 - 1

Prepartita: Inter - Sampdoria
Det har varit stora firanden i Milano efter Inters ligatitel - nu återstår det att se om Inter tar festen vidare på lördag i matchen mot Sampdoria.

Prepartita: Inter - Sampdoria

På lördag spelar Inter sin första match som vinnare av scudetton när de tar emot Sampdoria. Kan Inter kraftsamla trots en klar ligaseger och avsluta säsongen på ett snyggt sätt?

Med 13 poäng ned till Atalanta och Juventus med 4 matcher kvar att spela blev Inter förra veckan klara som vinnare av Serie A. Ett väl förtjänt och efterlängtat firande behöver nu omsättas i en kraftansamling för att avsluta säsongen på ett vinnande sätt. Romelu Lukaku kanske kan finna extra motivation, då han jagar Cristiano Ronaldo i skytteligan. Portugisen leder dock med 6 mål och det försprånget blir svårt att ta igen. 

Sampdoria har presterat över förväntan under denna säsong och innehar för närvarande en niondeplats. De ligger 8 poäng efter Sassuolo och har därav inte mycket chans att avancera uppåt i tabellen, men de vill säkerligen hålla Hellas Verona, som ligger tre poäng bakom, efter sig. Sampdoria är ett målsnålt lag och deras 45 gjorda mål på 34 matcher ger ett målsnitt på ca 1.3 mål per match. De har släppt in några fler mål än de gjort, då de fått hämta bollen ur eget nät 47 gånger under säsongen. Laget är faktiskt ett av de två lagen som besegrat Inter under den här säsongen, då de besegrade Inter med 2-1 på hemmaplan i Januari. Matchen i övrigt blev främst ihågkommen för alla fåglar som huserade på Luigi Ferrari.

Under säsongen har dansken Morten Thorsby stuckit ut och bidragit med fina insatser från mittfältet. Även mittbacken Omar Colley och målvakten Emil Audero får ses som viktiga kuggar i lagbygget. Fabio Quagliarella har i år visat att gammal är äldst. 38-åringen är lagets bäste målskytt med 11 mål på 23 startande matcher - ett imponerande facit. I laget kan vi även finna två välbekanta namn. Det första är Antonio Candreva, yttermittfältaren som lämnade Inter för Sampdoria inför säsongen. Candreva har gjort 11 poäng i år och stundtals spelat bra fotboll. Den andra bekantingen är svenske Albin Ekdal. Albin är en viktig kugge i Sampdoria och vill nog gärna komma i matchform till EM efter att ha dragits med skador. Enligt flera källor finns det möjlighet att Albin startar matchen i hård konkurrens med Adrien Silva. 

Inter saknar Arturo Vidal och Aleksandr Kolarov och det finns en stor chans för rotation nu när titeln är säkrad. Alexis Sanchez ryktas få chansen från start istället för Lautaro Martinez och även Stefano Sensi har en bra chans till start. Kanske till och med Andrea Pinamonti får chansen?! Häng med på lördag så får vi se. 

Förväntad startelva Inter (fantacalcio):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij (Danilo D’Ambrosio)
Alessandro Bastoni (Matteo Darmian)

Achraf Hakim 
Christian Eriksen (Stefano Sensi)
Marcelo Brozovic 
Nicolo Barella
Ivan Perisic (Ashley Young)

Alexis Sanchez (Lautaro Martinez)
Romelu Lukaku


Förväntad startelva Sampdoria (fantacalcio):
4-4-2

Emil Audero

Bartosz Bersezynski
Lorenzo Tonelli (Maya Yoshida)
Omar Colley
Tommaso Augello

Antonio Candreva
Adrien Silva (Albin Ekdal)
Morten Thorsby
Jacub Jankto 

Keita Baldé (Fabio Quagliarella)
Manolo Gabbiadini
 

TV: Cmore Fotboll, Stream
När: 18:00 Lördag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Giovanni Ayroldi
Tips: 3-1 Inter

Jens Pålsson2021-05-07 18:30:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?