Lagbanner
2020-06-24 19:30

Inter - Sassuolo
3 - 3

Prepartita: Inter - Sassuolo
Inter slog Sassuolo borta för första gången på mycket länge i höstas. Så här glada blev spelarna för det.

Prepartita: Inter - Sassuolo

Inters stora mardröm är här. Sassuolo väntar på hemmaplan. Något som framkallar kalla kårar. Men det finns ändå saker som tyder på att spöket är på väg bort. I höstas slog Inter Sassuolo på bortaplan, bara en sådan sak. Och de blåsvarta är starkare än på mycket länge.


Inter har haft en märklig säsong med väldigt höga toppar och nästan lika djupa dalar. Sassuolo, däremot, har presterat ungefär det man kan förvänta sig plus eller minus några poäng. Klubben ligger på 12:e plats och lyckas alltid undvika nedflyttningshot. Senaste åren har man slutat på antingen en 11:e eller 12:e plats. 2016 kom man på en 6:e plats vilket är bäst i klubbens historia.

Det är framförallt offensivt som Sassuolo kan hota Inter, med duktiga anfallare som Defrel och Caputo. Men också Berardi och Boga som är mycket farliga när de viker in från kanten. Inter kommer från en 2-1 seger mot Sampdoria, en match som verkligen hade två halvlekar. En då Inter var klart bättre och en då man väntade på att Sampdoria skulle lösa ett oavgjort resultat. Det är såklart inte hållbart och det är något som pågått hela säsongen.

Ett problem som Antonio Conte måste ta tag i, speciellt när man fått så pass mycket pengar att värva för. På kort tid har Conte fått både mycket pengar men också utrymme att värva de spelare han tror på. Spelet behöver fungera sammanhängande över 90 minuter för att Inter ska kunna vinna några titlar. Och ikväll blir det tufft då Inters stora mardrömsmotståndare besöker Meazzan. 
Jag ser framför mig att Alexis Sanchez kan få chansen ikväll, men annars är det bara Godin och Moses som verkligen knackar på dörren.

Inters lag enligt medier

Samir Handanovic

Alessandro Bastoni
Stefan de Vrij
Milan Skriniar

Antonio Candreva
Nicoló Barella
Roberto Gagliardini
Ashley Young

Christian Eriksen

Romelu Lukaku
Lautaro Martinez


TV: C More
När: Ikväll 19:30
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: Davide Massa
Tips: 2-1

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-06-24 10:50:42
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?