Lagbanner
2021-04-07 18:45

Inter - Sassuolo

Prepartita: Inter - Sassuolo
Kommer Romelu Lukaku öka på sin målskörd i onsdagens match mot Sassuolo?

Prepartita: Inter - Sassuolo

På onsdag kväll är det dags för Inter att ta emot Sassuolo hemma på Giueseppe Meazza. Efter Inters viktiga vinst mot Bologna går de in i matchen med 8 poängs serieledning och en match mindre spelad. Är det en segerspurt vi ser?

Vid en vinst mot Sassuolo tar Inter ledningen med otroliga elva poäng. Det skulle krävas 4 förluster på de 9 sista matcherna, och även att Milan tar 9 raka vinster. Det ser, utan att någonting är klart, väldigt bra ut för Antonio Conte och hans mannar. På söndag är det dags för Cagliari innan det är dags för den tuffa bortamatchen mot Napoli den 18 April. Det känns som att vikten av en vinst betonas inför varje match på sistone, men det tåls att betonas igen: varje vinst Inter tar just nu är de viktigaste 3 poängen de tagit på flera säsonger.

Sassuolo parkerar på nionde plats i ligan, med 4 poäng nedåt och 1 poäng uppåt. Den förre FM-favoriten Domenico Berardi har stått för 11 mål och 4 assist på sina 21 starter och stundtals varit i fin form. Även den rutinerade 33-åringen Francesco Caputo, som kanske inte varit lika populär på FM men onekligen underskattad, har stått för 11 mål och 5 assist på bara 19 starter. De här två är onekligen Sassuolos stora offensiva hot - men de ser båda ut att missa matchen. En lår- respektive ryggskada ser ut att sätta stopp för anfallsduon, som ser ut att ersättas av Hamed Junior Traore och Giacomo Raspadori. Den nya anfallsduon gjorde dock varsitt mål i senaste matchen mot Roma där Sassuolo spelade 2-2, så Inters försvar får trots allt vara på sin vakt.

Andra bärande spelare i Sassuolo är innermittfältaren Manuel Locatelli, som startat 24 matcher under säsongen och den offensive mittfältaren Filip Djuricic som gjort 5 mål och 3 assist. Sassuolos försvar har varit något ombytligt under året (iallafall jämfört med Inters konsekventa trebackslinje), där den enda konstanten varit målvakten Andrea Consigli. De fyra försvarare som väntas starta har snittat 17 starter under säsongen, och den rotationen kanske delvis kan förklara varför laget släppt in 46 mål, i jämförelse med Verona, laget som ligger på platsen ovanför, som endast släppt in 34.

En annan förklaring kanske kan vara den fotboll som tränare Roberto De Zerbi vill spela. Laget spelar ofta med en stor rörelse i kombination med ett kortpassningsspel och individuell skicklighet. Laget har faktiskt i snitt 57,2% bollinnehav, vilket är mest i hela Serie A. De har i kombination med det stora bollinnehavet en hög passningsprocent på 87,1%, näst högst efter Juventus. Deras spelstil kan tolkas likt att den straffar sig något defensivt, då Sassuolo släpper till nästan 15 skott per match, fjärde flest i Serie A.

Antonio Conte förväntas ställas ett starkt lag på banan, efter att ha avvärjt en smittospridning av covid-19 i truppen. Ivan Perisic kommer troligen att missa matchen då han fortfarande är drabbad av skadan han ådrog sig under match med Kroatien, vilket ger utrymme för Ashley Young att återigen få starta. Aleksandr Kolarov är även han skadad och Danilo D’Ambrosio har precis återhämtat sig efter covid-19 och lär vara tveksam till spel. Två tunga avbräck för Inter är att Marcelo Brozovic och Alessandro Bastoni båda är avstängda i onsdagens match. Brozovic lär ersättas av Roberto Gagliardini och Bastoni kan ersättas av Andrea Ranocchia, som fick starta senast mot Bologna i Stefan De Vrijs frånvaro.

Inter ska trots avbräcken ha kvalitén som krävs för att avfärda Sassuolo. Underskriven tror att laget fortsätter sin segersvit och gör processen kort. Det enda som talar emot Inter är att deras oövervinnerliga backtrea nu för andra matchen i rad tvingas till rotation i och med Bastonis frånvaro. Samtidigt, så roterades den förra matchen också - och då höll Inter nollan. Nej, det blir seger för Inter och Romelu Lukaku fortsätter att göra mål. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Andrea Ranocchia

Achraf Hakimi
Nicolo Barella
Christian Eriksen
Roberto Gagliardini (Stefano Sensi)
Ashley Young (Matteo Darmian)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Sassuolo (enligt flera källor):
4-2-3-1

Andrea Consigli

Rogerio
Gian Marco Ferrari
Marlon Santos
Jeremy Toljan

Francesco Magnanelli
Manuel Locatelli

Filip Djuricic
Maxime Lopez
Hamed Junior Traore

Giacomo Raspadori


TV: Cmore Live 3, Cmore stream
När: 18:45 Onsdag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Davide Massa
Tips: 2-0 Inter

Jens Pålsson2021-04-06 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?