Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2022-02-20 18:00

Inter - Sassuolo

Prepartita: Inter - Sassuolo
Inter har chansen att återta serieledningen i dagens drabbning mot Sassuolo. Matchen kör igång 18:00 på Giuseppe Meazza!

Prepartita: Inter - Sassuolo

Inter går in i den 25:e omgången i Serie A idag söndag när Sassuolo kommer på besök. En viktig match står på spel för Inter för att laget ska haka på i titelracet.

Milan leder för närvarande Serie A med 2 poäng, efter gårdagens poängtapp mot Salernitana. Vid en seger kan Inter åter ta förstaplatsen och sätta sig i förarsätet för vårens strid om scudettos.
Sassuolo står som sagt för motståndet i dagens match.
Laget ligger för tillfället på en 12:e plats i tabellen med 30 inspelade poäng på 25 omgångar. Laget tränas av Alessio Dionisi, som gör sin första säsong i klubben. Han kommer närmst från Empoli, som han föregående säsong förde till titeln i Serie B.

Laget har flera välkända spelare, främst i offensiven där vi bland annat hittar två italienska landslagsspelare. Den mest välkända, Dominico Berardi, hjälpte Italien att spela hem EM-titeln förra sommaren och besitter väldigt fina kvaliteter. Han figurerar ute på högerkanten och gillar att bryta in i banan för att komma på avslut, och han har gjort 10 mål under säsongen.

Till sin hjälp har han Gianluca Scamacca, som är mer av en strikes. Scamacca ryktades under januari bli Juventus nye anfallare, men valet  till slut på Fiorentinas Dusan Vlahovic. 9 mål har det blivit hittills under säsongen för Scamacca. Även Giacomo Raspadori är ett fint offensivt alternativ, och vänsteryttern har gjort 7 mål och 4 assist under säsongen.  
 
Längre bak i planen finns kanske inte spelare som är lika kända vid namnet, men som trots allt besitter en hög kvalité. I mål har laget den rutinerade Andrea Consigli. 35-åringen har startat 24 matcher och är det givna förstavalet. I försvaret finns spelare som Jeremy Toljan, Rogerio och Vlad Chiriches, som kanske inte varit vattentätt. Sassuolo har släppt in 44 mål hittills, nästan 2 per match i snitt.
Innermittfältet med Davide Frattesi, Maxime Lopez och Hamed Traoré är starkt och framförallt de två förstnämnda har varit bland lagets bästa spelare under säsongen.

Inter kommer till matchen utan Marcelo Brozovic och Alessandro Bastoni. Mest troligt lär ersättarna bli Federico Dimarco och Roberto Gagliardini. Även Joaquin Correa och Robin Gosens är fortsatt ej tillgängliga och Lautaro Martinez samt Arturo Vidal ryktas vara tveksamma till spel. Det ger såklart bekymmer men öppnar även upp för andra spelare att visa upp sig och ta chansen. Lautaro har varit väldigt blek på sistone, och kanske är det inte mer än rätt att han får ta en match på bänken till förmån för någon annan.

Den senaste matchsviten har inte gått Inters väg, och på de tre senaste matcherna, alla tävlingar inkluderade, har laget endast tagit 1 poäng. Det är på tiden att sviten bryts innan det blir tal om en längre och djupare formsvacka. Inter har, på pappret, ett ganska bekvämt spelschema framför sig med bland annat Salernitana och Torino näst på tur. Det här är matcher där Inter bara ska ta 3 poäng, annars är scudettos bara att glömma. Det återstår att se om Simone Inzaghi och hans lag kliver fram och tar chansen eller inte. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (fantacalcio)
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Federico Dimarco 

Denzel Dumfries (Matteo Darmian)
Nicolo Barella 
Roberto Gagliardini (Arturo Vidal)
Hakan Calhanoglu 
Ivan Perisic 

Alexis Sanchez
Edin Dzeko (Lautaro Martinez)


Förväntad startelva Sassuolo (fantacalcio)
4-3-2-1

Andrea Consigli

Mert Muldur
Vlad Chiriches
Kaan Ayhan
Rogerio (Giorgos Kyriakopoulos)

Davide Frattesi
Maxime Lopez
Hamed Traoré (Matheus Henrique)

Dominico Berardi
Giacomo Raspadori

Gianluca Scamacca

TV: Cmore stream, Cmore fotboll
När: 18:00 Söndag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Francesco Fourneau
Tips: 3-0

Jens Pålsson2022-02-20 11:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?