Lagbanner
2020-12-09 21:00

Inter - Shakhtar Donetsk
0 - 0

Prepartita: Inter - Shakhtar Donetsk
Det är vinna eller försvinna för Romelu Lukaku i onsdagens match mot Shakhtar Donetsk.

Prepartita: Inter - Shakhtar Donetsk

På onsdag kväll kan Inters äventyr i Champions League avslutas då de tar emot mot Shakhtar Donetsk i gruppspelets sista omgång. Det är bara vinst som gäller för Inter om de ska ha någon matematisk chans att ta sig vidare.

Borussia Mönchengladbach toppar just nu tabellen med 8 poäng, före Shakhtar och Real Madrid som står på 7 poäng vardera. Inter får hoppas på att Borussia Mönchengladbach vinner mot Real Madrid för att de ska ha en chans att ta sig vidare.

Shakhtar Donetsk gick som tåget i ukrainska ligan förra året och vann med hela 14 poäng före tvåan Dynamo Kiev. I Europa League så gick de till semifinal, där faktiskt åkte ut mot just Inter. Den här säsongen ligger Shakhtar faktiskt ”bara” tvåa i den inhemska ligan, 3 poäng efter Dynamo Kiev. Målproduktionen har dock inte varit ett problem då de gjort 30 mål på 12 matcher. Shakhtar har en del offensiva samt tekniska brassar i laget, som Inters försvar behöver hålla koll på. En av de är 20-åriga Teté, som förväntas starta på högerkanten. Även den rutinerade Taison lär starta på motsatt kant. Även Marlos och Junior Moraes, som är födda i Brasilien, har stor chans på start. Laget består iprincip endast av Ukrainska eller Brasilianska spelare, och en av de mer framstående Ukrainska spelarna är innermittfältaren Taras Stepanenko. Målvakten Andriy Pyatov stod inte i senaste matchen mot Real Madrid efter att ha släppt in 4 mål mot Borussia Mönchengladbach och det återstår att se om det blir han eller 19-årige Anatolii Trubin som vaktar målet.

Inter förväntas komma till matchstart utan den skadade Arturo Vidal, som även missade förra matchen i Champions League pga. avstängning. Stefan De Vrij ryktas i skrivande stund ha skrivit på ett nytt femårskontrakt, något som borde skänka någon slags ro och trygghet till Inters lagbygge inför den kommande matchen. De Vrij är självskriven i mittförsvaret och lär med största sannolikhet starta även denna match, kanske med Alessandro Bastoni och Milan Skriniar vid sin sida. Inters högerkant är i stor målform och det är oklart om Matteo Darmian, som gjorde mål senast i Champions League, eller Achraf Hakimi, som gjorde två mål senast i Serie A, kommer att få startplatsen. Roberto Gagliardini känns, döm till underskrivens förvåning, faktiskt ganska given i nuläget och blir svår att peta. Gagliardini som bara såg trött och destruktiv ut under slutet av föregående säsong har varit bidragande till att Inter har vunnit sina 3 senaste matcher. En annan starkt bidragande orsak är såklart Romelu Lukaku, som gjorde två mål mot Borussia Mönchengladbach, samt ett mål i Lördagens match mot Bologna. Det lär bli upp till honom och Lautaro Martinez att fixa fram ett avancemang för Inters del.

Det är som sagt tuffa förhållanden som gäller för ett avancemang och det enda Inter kan göra är att göra det bästa av situationen och ta 3 poäng mot Shakhtar. Annars kommer Inter inte endast att missa avancemang i Champions League, utan även missa spel i Europa League, vilket kräver en tredjeplats i gruppen. Det är alltså mycket som står på spel och det lär bli en Onsdag att minnas - av den ena eller andra anledningen.

Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar (Danilo D’ Ambrosio)
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni 

Achraf Hakimi (Matteo Darmian)
Marcelo Brozovic 
Roberto Gagliardini 
Nicolo Barella
Ashley Young (Ivan Perisic)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Shakhtar (enligt flera källor):
4-2-3-1

Anatolii Trubin

Dodo
Valerii Bondar
Vital
Mykola Matvienko

Viktor Kovalenko
Taras Stepanenko

Teté
Marlos
Taison (Manor Solomon)

Dentinho (Junior Moraes)

TV: Viaplay, Vsport
När: 21.00 Onsdag 
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Slavko Vincic
Tips: 3-0

Jens Pålsson2020-12-08 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?