Lagbanner
Prepartita: Inter - Shaktar Donetsk
Inter fick Bayer 04 att gå på knä i kvartsfinalen av Europa League.

Prepartita: Inter - Shaktar Donetsk

Efter att ha besegrat Bayer 04 Leverkusen så har det nu blivit dags för Inter att spela semifinal i Europa League. Inter ställs mot det ukrainska Shaktar Donetsk, och får ses som förhandsfavoriter.

Inter tar imorgon (måndag) sikte mot att ta sin femte raka seger i Europa League och säkra en finalplats, efter att ha vunnit ganska komfortabelt mot Bayer 04 Leverkusen med 2-1. På motståndarsidan står, som tidigare nämnt, Shaktar Donetsk, som har imponerat i slutspelet. På vägen till semifinal så har de slagit ut Benfica och Wolfsburg, för att sedan i kvartsfinalen i tisdags köra över FC Basel med 4-1. Shaktar har nu chansen att nå sin andra Europafinal, efter att ha vunnit UEFA-cupen 2009, och lär vara taggade till max.

Den Ukrainska ligan tog, som många andra ligor, ett uppehåll under Corona och kördes igång igen i slutet av Maj. Ligan fungerar på ett sådant sätt att det först spelas en säsong med 22 matcher mellan 12 lag. Därefter går de 6 bästa lagen vidare till en slutspelsserie, där de alla tar med sig sina poäng från grundserien och möter varandra en gång, dvs; de kör 10 matcher extra. Hur det gick för Shaktar Donetsk? De hade vunnit slutspelsserien även om de inte spelat en match och bara tog med sig poängen från grundserien. De vann tillslut med 23 poäng och var fullkomligt överlägsna.

Ligan avslutades 19 juli och Shaktar kom därmed in fräscha till slutspelet i Europa League när den körde igång igen i början av Augusti. I Shaktar så finns det gott om bra, om än något underskattade spelare. Inter måste hålla koll på den Brasilianska kvartetten som Shaktar spetsar anfallet med. Junior Moraes är en av de, och han har stått för 4 mål på 5 matcher i Europa League denna säsongen. Kvartetten innehåller dessutom Alan Patrick, som också imponerat stort i Europa League, men även välmeriterade Taison och Marlos (som är Ukrainsk medborgare men född i Brasilien). Längre bak i planen finns bland annat rutinerade Taras Stepanenko och inte minst 36-åriga Andriy Pyatov i målet.

Inter verkar ha hittat en väl fungerande elva under Europa Leagues slutspel, och det lär inte bli någon större rotation. Alexis Sanchez missar matchen pga skada, och Lautaro Martinez bör därmed ta startplatsen bredvid Romelu Lukaku. Diego Godin och Roberto Gagliardini bör vara de som, enligt undertecknad, är närmst att flyttas på efter ett par tveksamma insatser, men de verkar ha Antonio Contes fulla förtroende när det kommer till slutspelsmatcher. Det kommer oavsett vad bli en tuff match, mot ett Shaktar som vet hur man vinner titlar - iallafall inhemska.



Förmodad startelva Inter (whoscored):

3-5-2

Samir Handanovic

Diego Godin
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Danilo D’ Ambrosio
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Roberto Gagliardini
Ashley Young

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku



Förmodad startelva Shaktar (whoscored):

4-2-3-1

Andriy Platov

Dodô
Sergey Krivtsov
Valerii Bondar
Mykola Matyvenko

Marcos Antonio
Taras Stepanenko

Marlos
Alan Patrick
Taison

Junior Moraes



TV: Kanal 9 och Dplay
När: Imorgon, måndag 21:00
Var: Merkur Spiel-Arena (Tyskland)
Domare: Szymon Marciniak
Tips: 3-2

Jens Pålsson2020-08-16 16:00:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?