Lagbanner
2021-11-24 18:45

Inter - Shakhtar Donetsk

Prepartita: Inter-Sjachtar Donetsk

Prepartita: Inter-Sjachtar Donetsk

Med 7 poäng på 4 matcher parkerar sig Inter på en andraplats i sin Champions League-grupp med två matcher kvar. Vid vinst i den kommande matchen, hemma mot Sjachtar Donetsk, kan Inter för första gången sedan säsongen 2011/2012 avancera från gruppspel till sextondelsfinal. Bättre slagläge för att bryta sviten finns nästan inte, kommer Inter kunna göra sitt jobb?

Efter söndagens viktiga vinst mot serieledande Napoli som gjorde toppstriden i ligan mer tacksam laddar nu våra mannar om batterierna på hemmaplan för att spela en nya säsongsavgörande match. Ukrainska storlaget och den nuvarande jumbon i Champions League-gruppen står för motståndet på Giuseppe Meazza under onsdagen. Det nuvarande tabelläget är spännande med Real Madrid på 9 poäng, Inter på 7, skräll laget Sheriff med 6 poäng och Sjachtar med 1 poäng. Tabelläget nu är även mycket mer tacksamt än vad det var i fjolårets Champions League-haveri. Då slutade gruppen med att Inter kom sist med endast en vinst, det sistnämnda är något som vi redan överträffat med två matcher kvar.

Ukrainarna som gästar Milano har en hyfsat stark ligaform med sex raka vinster, men ligger i nuvarande stund på en andraplats i den ukrainska ligan bakom Dynamo Kiev. Som ni kanske känner till har även Sjachtar lyckats knippa en poäng från Inter i det senaste mötet där det blev 0–0 och delad poäng. Vi ska faktiskt inte sticka under stolen med att ”Gruvarbetarna” från Donetsk har tre raka matcher mot Inter som slutat 0–0. Ett minispöke som både jag och Inter gärna vill få bort.

Den senaste matchen som spelades under hösten på Sjachtars hemmabortaplan i Kiev fick sig utstråla både det ena och det andra. Första halvleken var en klart dominant halvlek förutom att Sjachtars israel Solomon gjorde bort ett par Interspelare och sköt precis bredvid stolpen efter bara någon minut. Inter svarade däremot upp med ett eget briljant läge som tyvärr missades av Dzeko med en dålig volley 1 meter från mål. Andra halvlek gav dock helt andra vibbar och en ganska dålig kollektiv insats räddades upp av Skriniars briljanta försvarsspel match igenom. Dock så kunde nog Inter ha säkrat vinsten i slutet av matchen men Sjachtars målvakt, Andrij Pyatov, tyckte tydligen annat och stod för två ypperliga räddningar på kort tid.

Inför onsdagens drabbning hoppas jag att Inter kan göra sitt och till varje pris lyckas få med sig tre poäng. Vinst mot Sjachtar och slutspelet är i stort sett säkrat. Däremot, om det inte blir tre poäng tvingas Inter till att vinna borta mot Real Madrid. En uppgift som inte direkt är den lättaste av dem alla.
Med en hyfsat intakt trupp, där De Vrij är den som kanske saknas mest, har Inter på pappret såklart ett mycket bättre lag än Sjachtar. Jag hoppas även att mentaliteten visar sig vara mycket bättre den med. Om man däremot skulle få ge ett litet utropstecken i Sjachtars trupp är Salomon någon som kan ställa till med oreda på en bra dag, huruvida han startar eller inte är dock inte helt klart.

Med en viktig vinst senast mot Napoli hoppas jag att Inter kan bygga vidare och behålla sviten intakt, dagens match är trotts allt avgörande för hur vårens Europaspel kommer se ut och vi kan nog alla vara överens om att vi vill ha kvar I Nerazzurri i finrummet Champions League. Allt är möjligt, men allt är också omöjligt om man ser det från fel perspektiv. Hoppas spelarna går in med samma vinnarinstinkt som vi hade i söndags och gör jobbet. Gott så!
Forza Nerazzurri!

TV: Cmore
När: onsdag 18:45
Var: Giuseppe Meazza
Domare:Ovidiu Hategan 


Förväntade elvor enligt GOAL:
INTER (3-5-2): Handanovic; Skriniar, Ranocchia, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Vidal, Perisic; Lautaro Martinez, Dzeko.

SJACHTAR DONETSK (4-2-3-1): Trubin; Dodo, Marlon, Bondar, Kornienko; Matviyenko, Maycon; Tete, Pedrinho, Mudryk; Fernando.
 

Daniel UE2021-11-23 19:14:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?