Lagbanner
Prepartita: Inter - Spezia
Inter är nöjda med sin form när man går in i mötet med Spezia.

Prepartita: Inter - Spezia

Inter möter Spezia i en match där Inter bara ska vinna enligt alla gängse normer. Men Spezia har ställt till med problem för flera etablerade Serie-A klubbar hittills och kommer vara taggade till tusen inför sitt första Serie A-möte mot Inter på bortaplan.

Inför säsongen var nog Spezia utdömda som en klar nedflyttningskandidat i de flestas ögon. Men Spezia har inlett lite bättre än vad de flesta kanske trodde att de skulle göra. De har en fyra poäng stor marginal ner till nedflyttningsplatserna i skrivande stund och vill säkerligen ta poäng på Stadio Giuseppe Meazza.

Truppen i sig är inte spektakulär på något sätt men två spelare som har imponerat är Sampdoria-lånet Julian Chabot och framförallt anfallaren M’Bala Nzola som gjort sex mål redan. Det man kan räkna med är att Spezia inte är ett lag som ger upp. Även om de tappade 0-2 till 2-2 mot Bologna sist så har de gjort många bra resultat i matcher de inte vunnit till slut.

Lazio hemma för två veckor sen var en match där Spezia hade allt. Målchanserna, initiativet och bollinnehavet. Men Lazio gjorde två fantastiska mål där framförallt Sergej Milinkovic-Savics frispark stal uppmärksamheten. Efter det har en riktigt svag insats lett till 1-4 mot Crotone och den tidigare nämnda Bologna-kollapsen kanske gett en mental svacka för Spezia och deras spelare som trots allt är nykomlingar. Få spelare besitter någon riktig erfarenhet från spel i Serie A.

Internazionale å sin sida har sett till att vinna det mesta på senare tid. Framförallt blev fiaskot i CL början på en period där man varit omutliga i Serie A. Sist mot Napoli i veckan var det en stor portion tur som bidrog till att man kunde ta ännu en seger. Nu har Inter fem raka segrar i Serie A och med två lite enklare motståndare kvar att möta innan vi tar juluppehåll i ligan kan man hoppas på två raka segrar till. Då finns god möjlighet att bli vintermästare i Italien, något som är en stor grej nere i stöveln.

Inter ställer upp med följande lag enligt Sofascore (3-5-2)

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan de Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Nicoló Barella
Marcelo Brozovic
Arturo Vidal
Ivan Perisic 

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku

Spezia ställer upp med följande lag enligt samma källa (4-3-3)

Ivan Provedel

Salvador Ferrer
Martin Erlic
Claudio Terzi
Simone Bastoni

Tommaso Pobega
Matteo Ricci
Alessandro Deiola

Diego Farias
M’Bala Nzola
Emmanuel Gyasi


TV: C More
När: 15:00
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: Michael Fabbri
Tips: 4-0

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-12-19 17:03:31
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?