Lagbanner
Prepartita: Inter - Spezia

Prepartita: Inter - Spezia

Inter kommer till spel mot Spezia under onsdagen i Serie A, i vad som kan betecknas som en klassisk serielunksmatch. Tre givna poäng? Det borde vara det, men laget från en av Italiens vackraste platser har visat sig vara svårslagna förr.

Spezia gjorde succé förra året under sin första säsong i Serie A med Vincenzo Italiano vid rodret. Till årets säsong lämnade densamma för att träna storklubben Fiorentina och många av oss menade att det här borde vara droppen för Spezia som i år kommer att gå mot en given nedflyttning. Den nya tränaren, en Inter-bekant i form av Thiago Motta, har fört Spezia till en lite blandad start och man finner klubben på plats 17 i Serie A. Toppspelarna i laget är anfallarna Ebrima Colley, Emmanuel Gyasi och Daniele Verde som skapar problem för många motståndarförsvar. Defensivt har man Simone Bastoni som frontfigur och 25-åringen har gjort två mål och två assister utöver det faktum att han levererat ett lugn i flera matcher för klubben som inte har särskilt mycket samlad erfarenhet från den här nivån. Viktor Kovalenko är mittfältaren som står för det kreativa och Atalanta-lånet har ett par nivåer högre i sig än att harva runt i Mottas bottengäng.

För Inter väntar en chans att ta igen ytterligare på Milan och Roma i toppen och det är en chans som man inte får missa att ta. Matteo Darmian, Stefan de Vrij, Aleksandar Kolarov och Andrea Ranocchia missar matchen. Istället väntas Danilo D'Ambrosio få chansen i trebackslinjen till vänster om Milan Skriniar och Alessandro Bastoni. På mittfältet kan det bli en sällsynt vilomatch för Nicolo Barella. Fantacalcio menar att Marcelo Brozovic och Hakan Calhanoglu får sällskap av Arturo Vidal som återvänder från skada. Ingen dålig ersättare med andra ord.

Längst fram är det tveksamt om Edin Dzeko eller Joaquin Correa får chansen bredvid Lautaro Martinez i anfallet, en fråga som är delikat då båda är i oerhört gott slag just nu. Denzel Dumfries får vi inte glömma bort. Han startar till höger i Darmians frånvaro.

Inter

Handanovic

Skriniar
Bastoni
D'Ambrosio

Dumfries
Vidal
Calhanoglu
Brozovic
Dimarco

Correa
Martinez

Spezia

Provedel

Amian
Erlic
Nikolaou
Bastoni
Sala

Kovalenko
Maggiore

Verde
Nzola
Gyasi

TV: C More
När: Onsdag 18:00
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: Davide Ghersini
Tips: 4-0

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-11-30 18:04:43
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?