Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-12-22 18:30

Inter - Torino

Prepartita: Inter - Torino
Simone Inzaghi och hans Inter får gå på julledighet som serieledare.

Prepartita: Inter - Torino

På onsdag är det dags för Inters sista match under kalenderåret 2021, då man tar emot Torino hemma på Giuseppe Meazza. Inter går, i och med Milans förlust igår, in i matchen som vintermästare i Serie A för första gången sedan 2009.

Med tanke på hur det såg ut i tabellen för ett par månader sedan förtjänar Simone Inzaghi och hans trupp en stor dos beröm. Inter har växt under hela säsongen och har under de senaste veckorna visat att man fortfarande är bäst i Italien. Samtidigt har många av konkurrenterna, framför allt Milan, haft det kämpigare och tappat många poäng.

Det har nu blivit dags att summera höstsäsongen och jag tycker att vissa spelare stuckit ut mer än andra. Hakan Calhanoglu har visat sig vara ett väldigt lyckat nyförvärv, då han stått för fina 6 mål och 7 assist på 15 starter. Lautaro Martinez har hittat tillbaks till målformen och med sina 11 mål på 12 starter ligger han på fjärde plats i Serie A:s skytteliga. Nicoló Barella har varit lika bra som han alltid är, och förutom att han är bra och nyttig i spelet har han dessutom gjort 1 mål och 7 assist. Den här trion håller jag som de tre bästa spelarna under hösten, i hård konkurrens med Edin Dzeko och Marcelo Brozovic.

En som definitivt också ska nämnas är tränare Simone Inzaghi. Han var ifrågasatt ifrån många håll när han i somras tog över efter Antonio Conte, men han måste hyllas för sitt jobb med Inter. Visst har det varit några plumpar, i Champions League speciellt, men summa kardemumma så har han tagit ett, på papperet, något försvagat Inter jämfört med fg års säsong till att bli vintermästare för första gången på över 10 år. Det finns mycket arbete kvar och ingenting ska tas ut i förskott innan titeln lyfts i maj, men han bör ändå hyllas för det jobb han gjort hittills.

Inter saknar Nicolo Barella som är avstängd, men även Joaquin Correa som har ådragit sig en lårskada. Inter bör (och lär nog) se den här matchen som en tillfällighet att ytterligare dra ifrån inför ett tufft matchande i vår, och lär ställa upp med ett starkt lag. Backlinjen lär bli starkast möjliga i form av Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni. Det är förövrigt lite frustrerande att behöva skriva ut deras fulla namn inför nästintill varje match - vad sägs om förkortningen SDB framöver?

Denzel Dumfries och Ivan Perisic inledde målskyttet i 5-0 segern mot Salernitana, och de båda lär få chansen från start återigen på respektive kant. Marcelo Brozovic och Hakan Calhanoglu är självskrivna, och Barella lär ersättas av Roberto Gagliardini. Edin Dzeko och Lautaro Martinez lär starta ihop i anfallet, med reservation för att Alexis Sanchez kan få chansen före den sistnämnde.

FC Torino kommer gå på semester i tabellens mittenskikt, någonstans mellan placering 9 och 13. Laget har samlat ihop 25 poäng på 18 matcher och stått för en klart godkänd första halva av säsongen (och är bara 6 poäng från att vara bäst i Turin). Laget tränas av Kroaten Ivan Juric, vars tränarkarriär faktiskt inleddes under 2011 då han var assisterande tränare till Gian Piero Gasperini. Den sejouren varade endast i ett par månader och Juric stod för blandade resultat under början av sin tränarkarriär, tills han kom till Hellas Verona 2019, där han gjort ett par väldigt fina säsonger.

Juric lämnade Hellas inför säsongen och har nu alltså tagit över Torino. Till sitt förfogande har han spelare som mittbacken Bremer, innermittfältaren Sasa Lukic, Kroatiske landslagsmannen Josip Brekalo och EM-vinnaren Andrea Belotti.

Det blir sällan målrikt när Torino spelar, och på de 18 inledande matcherna i Serie A har laget gjort 23 mål och släppt in 18. Laget saknar ett par viktiga spelare, bland annat tidigare nämnda Belotti men även Dennis Praet och Simone Verdi. Allt som oftast ställer laget upp med 3-4-2-1 och förväntas göra så även i kommande match. Andra spelare att hålla koll på för Inters försvar än tidigare Josip Brekalo är anfallaren Antonio Sanabria och yttern Marco Pjaca.

Inter bör inte slå på farten och gå julledighet, trots sin fina prestation. Man bör utnyttja de andra topplagens dåliga form och gå på knock - samla så mycket poäng som möjligt medans spelschemat är så pass snällt som det är. Det kommer att löna sig. God jul till alla Intersupportrar - hoppas att ni får en fin klapp på onsdag av Mr Inzaghi.

Förväntad startelva Inter (fantacalcio)
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni 

Denzel Dumfries (Matteo Darmian)
Roberto Gagliardini (Arturo Vidal)
Marcelo Brozovic
Hakan Calhanoglu 
Ivan Perisic (Federico DiMarco)

Edin Dzeko
Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)


Förväntad startelva Torino (fantacalcio)
3-4-2-1

Vanja Milinkovic-Savic

Koffi Djidji (Ola Aina)
Bremer
Ricardo Rodrigues

Singo
Sasa Lukic
Tommaso Pobega
Christian Ansaldi

Marco Pjaca
Josip Brekalo (Karol Linetty)

Antonio Sanabria

TV: Cmore Stream, Cmore fotboll
När: 18:30 Tisdag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Marco Guida
Tips: 3-0

Jens Pålsson2021-12-21 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?