Lagbanner
2020-02-02 20:45

Udinese - Inter

Prepartita: Udinese-Inter
Inter firar ett mål från tidigare under säsongen

Prepartita: Udinese-Inter

En match mellan två relativt formsvaga lag stundar. Inter behöver bryta den negativa trenden i ligaspelet och det omgående ifall man på allvar ska slåss om titeln. Kommer nyförvärven ge ny energi till laget från Milano?

Åter dags för spel i Serie A, där Nerazzurri får bege sig bort mot den slovenska gränsen för att gästa Udinese. Ett möte som på förhand känns som perfekt för att återgå till vinnande manér, då Udinese kommer in till matchen med två raka förluster i liga och tre raka förluster med Coppa Italia inräknad. Inter brukar dessutom ha det enkelt för Udinese, fyra matcher utan förlust inbördes, där Udinese dessutom inte lyckats få hål på Nerazzurri. Faktum är att Inter vunnit åtta av de tio senaste matcherna lagen emellan. 

Om Inter ska lyckas komma ikapp Juventus i ligatoppen så måste spelet börja se bättre ut än vad det gjort den senaste tiden och framför allt så måste trepoängare komma in på löpande band. Man har inte råd med särskilt många poängtapp framöver då känslan är att Juventus inte kommer tappa allt för mycket poäng. För att segrarna ska börja trilla in igen så måste spelet förbättras, spelet känns allt annat än självklart och flyter inte på alls för tillfället. Hoppas Conte lyckas få ny fart på laget och att spelarna i sin tur ger sitt absolut yttersta. Förutom kvalitén från nyförvärven så hoppas jag att den ökade konkurrensen om startplatser får samtliga att höja sig. 

Att nu i en titelstrid ha Il Toro avstängd och Brozovic skadad är något som kan stå sig dyrt. Hoppas Alexis Sanchez kan visa att han faktiskt är en klasspelare så att avsaknaden av Il Toro inte blir allt för påtaglig. Ska bli spännande att se hur Conte väljer att formera elvan, men ett innermittfält med Sensi, Barella och Eriksen känns som botemedlet på det långsamma bolltempot och bristen på noggrannhet i den sista tredjedelen. 

Januarifönstret är nu stängt och det är bara att lyfta på hatten för Piero Ausilio och Giuseppe Marotta. Vilket fönster de stått för!
IN: Ashley Young, Victor Moses och Christian Eriksen. Spelare som kommer bidra med kvalité direkt. Att truppen breddas är något som är extremt viktigt i stundande titelstrid. Dessutom ges en större chans till att klara av att konkurrera i Coppa Italia, Europa League och Serie A.

UT: Politano. En fin spelare, men som i Inter inte behövdes. 

Jag ser gärna att Inter ställer upp med följande elva:

Handanovic
De Vrij    Bastoni Skriniar
Young  Barella Sensi Eriksen   Biraghi
Lukaku  Sanchez


Mitt tips: 2-0 till Inter
 

Filip Barkman2020-02-01 19:56:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?