Lagbanner
2021-05-23 15:00

Inter - Udinese

Prepartita: Inter - Udinese
Kan Romelu Lukaku hjälpa Inter att avsluta säsongen i stil?

Prepartita: Inter - Udinese

På söndag är det dags för att avsluta den här upplagan av Serie A. De redan klara mästarna Inter får besök av Udinese och kan vid 3 poäng och lite tur vinna ligan med hela 11 poäng.

Även om Inter inte har något att spela för så har många andra lag mycket på spel inför den sista omgången. Milan behöver åka till Bergamo och plocka 3 poäng (antagligen) mot Atalanta för att ta en Champions League plats, då både Juventus och Napoli annars går förbi, förutsatt att de vinner sina matcher. Napoli spelar mot Hellas Verona hemma och Juventus i sin tur mot Bologna borta. Det är visserligen inga viktiga matcher, men visst ska båda lagen hållas som favoriter i respektive möte, kanske till skillnad från Milan, som har en del press på sig. Det ska bli spännande att följa hur toppstriden slutar ifrån en neutral position. Det blir (tyvärr) ingen dramatik i bottenstriden då det är klart att Parma, Crotone och Benevento ska spela Serie B nästa år. Det var upplagt för en otrolig sista omgång då Torino och Benevento möts, men Torino tog den nödvändiga poängen för att hålla sig kvar borta mot Lazio.

Udinese ligger på 12:e plats just nu, men har en tabellplacering att spela för. Vid en förlust kan laget matematiskt åka ned till en 15:e plats och vid en vinst kan de passera Bologna och avancera till en 11:e plats. Laget kommer dock inte till matchen med någon superform då de endast tagit 1 poäng på de senaste 4 matcherna. Visst, motståndet har bestått av Juventus och Napoli, men då 3 av matcherna varit på hemmaplan ska de ändå prestera bättre.

Bäst i laget har Rodrigo De Paul varit med sina 9 mål och 9 assist på 35 starter. Näst bäst går det hävda att en annan Argentinsk har varit, då Roberto Pereyra gjort 4 mål och 7 assist från mittfältet. Argentina är ett starkt tema i truppen och i dagsläget består laget av hela 5 stycken, bland annat också målvakten Juan Musso.

I laget finns även Rodrigo Becao och två andra välkända namn, nämligen spanjorerna Fernando Llorente och Gerard Deuloufeu. De två sistnämnda lär dock inte finnas med i starttankarna, då Delofeu är otillgänglig och Llorente allt som oftast förpassad till bänken. På topp finns den välmeriterade italienaren Stefano Okaka, som förväntas göra sin 17:e start för säsongen. Laget tränas av Luca Gotti, som nu gör sin tredje säsong som huvudtränare efter att ha tagit över 2019.

Inters startelva blir alltmer svårgissad nu när de inte har något att spela för, men enligt källor tycks Conte ställa upp med ett starkt lag. Samir Handanovic sägs återigen få starta i mål. Danilo D’Ambrosio förväntas starta i trebackslinjen bredvid Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni. Mittfältet kan roteras en hel del men Roberto Gagliardini tycks vara säker från start dock och så även Achraf Hakimi. Romelu Lukaku och Lautaro Martinez ser även ut att få chansen att utöka sin målproduktion.

Tveksamma till spel är enligt källor Alexis Sanchez och Nicolo Barella, och det är sedan tidigare redan klart att Aleksandr Kolarov missar matchen. Den här matchen kan vara den sista för en del i laget, och även om det inte finns några stora rykten just nu finns det en del ålderstigna spelare. Samir Handanovic blir inte yngre och kommer behöva ersättas någon gång och hur bra det än är att ha en pålitlig backup i Aleksandr Kolarov - är det inte bättre långsiktigt att satsa på yngre egna produkter? Arturo Vidal har haft svårt att ta tillbaks sin plats i startelvan under våren och det är ett nyförvärv som underskriven inte känner har landat helt väl. Det centrala mittfältet är även en position som Inter är väldigt starka på, speciellt då Mattias Vecino och Stefano Sensi kommit tillbaks på sistone. Det ska bli spännande att se vad som händer under sommaren.

Det har blivit dags för säsongens sista match och allt vad det innebär, och jag tror att Antonio Conte och grabbarna är sugna på att avsluta i stil. En minnesvärd säsong, helt klart, där Inter äntligen petade ner Juventus från tronen och tog hem scudetton. Nu gäller det för Conte och ledningen att fortsätta bygga på det här för att skapa en framgångsrik och långsiktig dynasti - en del rensning av de övre skikten i truppen kan bli nödvändig. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (fantacalcio):
3-5-2

Samir Handanovic

Danilo D’Ambrosio 
Stefan De Vrij (Milan Skriniar)
Alessandro Bastoni (Andrea Ranocchia)

Achraf Hakimi 
Christian Eriksen (Mattias Vecino)
Roberto Gagliardini 
Stefano Sensi
Ashley Young (Ivan Perisic)

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku


Förväntad startelva Udinese (fantacalcio):
3-5-1-1

Juan Musso 

Rodrio Becao
Bram Nuytinck (Marvin Zeegelaar)
Kevin Bonifazi

Nahuel Molina
Rodrigo De Paul
Jean-Victor Makengo
Walace
Jens Stryger Larsen

Roberto Pereyra

Stefano Okaka


TV: Cmore Fotboll, Stream
När: 15:00 Söndag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Manuel Volpi
Tips: 3-0

Jens Pålsson2021-05-22 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?