Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-10-31 12:30

Inter - Udinese

Prepartita: Inter-Udinese

Prepartita: Inter-Udinese

Med minst sagt en oförutsägbar och svajig resultatform går Inter in i Serie A:s 11 omgång på Giuseppe Meazza stadion för att möta Udinese. Tredje ligamatchen på en vecka. Med ett kryss mot Juventus under söndagen och en vinst mot Empoli i den fina veckoomgången får de regerande italienska mästarna ställa sig mot ett mittenlag från Udine. Ska det gå vägen?

 


Inter som förtillfället har parkerat sig på en tredjeplats i ligan, med 7 poäng upp till 1:an Napoli, ställs mot ligans 14:e bästa lag. Båda lagen har en oförutsägbar form, Udinese som endast har tagit 2 vinster har faktiskt senaste fyra matcherna lyckats spela sig till 4 raka kryss. Bianconeri som inledde säsongen med att sno åt sig 1 poäng mot ett visst vit-svart lag från Turin har fortsatt på samma spår med totalt 5 kryss på 10 matcher.

Inter kommer till hemmaplan med 3 poäng i bagaget från senaste matchen nere i Empoli efter en klar vinst med 2–0 med mål från Dimarco och D’Ambrosio. Den förstnämnda som hittat nätet för andra gången den här säsongen. Första målet var ju en vacker frispark mot Sampdoria nere i Genova som ni kanske minns. Nåväl, matchen innan den i Empoli var mot Juventus efter en hel del oklarheter från domaren och VAR slutade det med kryss efter en straff i 89:e matchminuten…

För att vara de regerande mästarna som vill ha kvar titeln i rätt sida av Milano har tyvärr Inter en ganska svajig inledning i ligan. Endast 2 vinster senaste 5 matcherna har gjort att Milan och Napoli kan skaffa sig lite försprång ner till lagen under dem. En tröst som man däremot kan finna är att Inter låg på exakt samma poäng vid samma tidpunkt i ligan förra säsongen. Vi vet ju alla hur det slutade då.

Förhoppningsvis kan Inter börja vinna mer kontinuerligt på allvar så att man är väl förbered till vårens titelstrid. På förhand ska allt annat än vinst mot Udinese klassas som fiasko, men eftersom Udinese kommer från fyra raka utan torsk ska vi kanske inte vara så självsäkra. Med en trevlig lunchmatch på söndagen hoppas jag få se Inter köra över Bianconeri. Jag tror på 3-1!
Forza Nerazzurri!

INTER (3-5-2): Handanovic; Skriniar, Ranocchia, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Correa, Dzeko. 

UDINESE (3-5-2): Silvestri; Becao, Nuytinck, Samir; Molina, Makengo, Walace, Pereyra, Stryger Larsen; Success, Beto. 

TV: C More
När: Söndag 12:30
Var: Stadio Giuseppe Meazza
Domare: Juan Luca Sacchi

Daniel UE2021-10-30 12:34:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?