Lagbanner
Prepartita: Juventus - Inter
Både Romelu Lukaku och Achraf Hakimi missade första semifinalen, men är nu aktuella för start i returen mot Juventus i Coppa Italia.

Prepartita: Juventus - Inter

Inter står för en tuff uppgift på tisdag kväll, då de behöver vända ett underläge med 2-1 på Allianz Stadium för att avancera till final i Coppa Italia. En viktig pusselbit för Inter är dock tillbaks till matchen, då Romelu Lukaku återkommer efter sin avstängning.

Lautaro Martinez inledde målskyttet förra tisdagen på Giuseppe Meazza, men Juventus vann tillslut kampen efter två mål av Cristiano Ronaldo. Portugisen, som startade med svenske Dejan Kulusevski bredvid sig, bara fortsätter att ösa in mål och det är svårt att hitta medel för att stoppa honom. Kulusevski har i sin tur haft det lite tyngre med poängskörden på sistone, men enligt flertalet källor får han chansen på nytt i anfallet bredvid Ronaldo.

Juventus har börjat få upp farten de sista matcherna, och vid en inkludering av matcherna i Coppa Italia så står de på 6 raka segrar. Situationen börjar alltså se något ljusare ut för Andrea Pirlo, som dock har ett tufft matchande framför sig. Laget har en tuff bortamatch i Serie A på lördag mot Napoli, följt av en annan tuff bortamatch i Champions League mot FC Porto på onsdagen veckan efter. Tre matcher - tre olika tävlingar. Hur väljer Pirlo att prioritera?

Om vi tittar på första semifinalens uppställning är det rimligt att tro på en stark startelva. Bakom det tidigare nämnda anfallsparet lär spelare som Federico Chiesa, Rodrigo Bentancur, Juan Cuadrado och Arthur ta plats. Ett frågetecken för Juventus är viktige Leonardo Bonucci, som kan missa matchen pga skada. En titel, oavsett form, kommer betyda oerhört mycket för Pirlos möjligheter att få fortsätta som Juventus tränare, och lagets inställning samt uppställning lär spegla detta faktum. 

Inter besegrade Fiorentina i fredags med 2-0, efter mål av suveränen Nicolo Barella samt Ivan Perisic. Inter är, trots ett bättre läge i Serie A, likt Juventus i behov av att ta en titel i år. Antonio Conte lär ställa ett starkt manskap på banan, ledda av tidigare nämnda Lukaku, som saknades i Inters anfall under den första semifinalen. Flertalet källor säger att Christian Eriksen kan få chansen från start på mittfältet bredvid Barella. Ett annat viktigt tillskott för Inter är Achraf Hakimi, som missade första semifinalen, men nu alltså är tillbaks (antagligen på Matteo Darmians bekostnad).

Frånvarande för Inter denna match är Chilenarna Arturo Vidal och Alexis Sanchez, som båda är avstängda efter för många ihopsamlade gula kort. Backlinjen sägs, i vanlig ordning, bestå av Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni.

Det har snart gått 10 år sedan Nerazzurri vann en titel, då de 2011 lyfte pokalen i Coppa Italia. Utgångsläget är svårt, men inte omöjligt. Det har visat sig finnas brister i Juventus under säsongen - brister vilka Lukaku och Lautaro definitivt kan utnyttja - om dagsformen infinner sig. En match mot Juventus gäller alltid någonting, oavsett vilken tävlingsform det är. Den här matchen gäller dessutom en final i Coppa Italia. Forza Inter!


Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Nicolo Barella
Christian Eriksen
Roberto Gagliardini (Marcelo Brozovic)
Ashley Young (Ivan Perisic)

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Juventus (enligt flera källor):
4-4-2

Gianluigi Buffon

Juan Cuadrado
Mattijs De Ligt (Leonardo Bonucci)
Merih Demiral
Danilo

Federeco Bernadeschi
Rodrigo Bentancur
Arthur (Adrien Rabiot)
Federico Chiesa (Winston McKennie)

Dejan Kulusevski (Alvaro Morata)
Cristiano Ronaldo
 

Jens Pålsson2021-02-08 17:46:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?