Lagbanner
Prepartita: Juventus - Inter
Lautaro Martinez behöver kliva fram om Inter ska vinna ikväll.

Prepartita: Juventus - Inter

Inför kvällens match skiljer det endast en poäng mellan fjärdeplacerade Juventus och tredjeplacerade Inter. Det räcker att backa fem omgångar så var skillnaden åtta poäng. Inters usla form och Juventus återfunna dito har gjort att Juventus lyckats ta sig in i toppstriden igen. Kvällens drabbning kan bli avgörande för hela toppstriden. 

Ett landslagsuppehåll har kommit och gått. Såväl Vidal som Alexis var med när Chile gick miste om spel i vinterns VM i Qatar. Lautaro Martinez fanns inte med när Argentina säkrade sitt avancemang. Det gjorde dock Correa som spelade den första av två matcher medan han satt på bänken i det oavgjorda mötet med Ecuador. De långa resorna för Inters sydamerikanska spelare brukar kunna slita en del. Frågan är hur pass mycket det har påverkat den här gången där en otroligt viktig match väntar. När det gäller skador och avstängningar så finns ett par frågetecken kring Brozovic och de Vrij. I hemmalaget får man klara sig utan Chiesa, McKennie och Pellegrini. Där är det även tveksamt om Bonucci kan komma till spel.

Förutom skadeläget och det gångna landslagsuppehållet så är det två lag med helt olika form. Inter har förvisso inte förlorat på 6 raka matcher men har tappat en hel del poäng med oavgjorda resultat. Tittar man endast på Serie A så har man endast vunnit en av de sju senaste matcherna. Ett otroligt dystert facit om man dessutom lägger till att motståndet bland annat varit Genoa, Torino och Sassuolo. För Juventus del har det varit tvärtom. Man har gått som tåget och tagit fyra raka segrar i ligaspelet. I Champions League åkte man dock ut i år igen där Villarreal blev för svåra. Juventus har i en rad år åkt ur allt för tidigt trots att man haft haft på pappret enklare motstånd.

Inzaghi har inför matchen påpekat att man måste förstå att Inter hade som målsättning att komma topp 4 och nå Champions League den här säsongen. Han menar på att man ska vara tacksam att man fortfarande har chansen i såväl ligan som i det interna cupspelet. Det går att förstå vad han menar då laget tappade flera bärande spelare inför säsongen. Men det går samtidigt att vara besviken då resultaten den senaste tiden varit under all kritik. Man hade skapat en lucka i toppen trots att man hamnat efter under hösten. Laget spelade en bra fotboll och man såg ut att gå mot en ny ligatitel. Vändningen kom i derbyt mot Milan där man var det bättre laget och ledde efter den första halvleken. Två sena mål från Giroud sänkte Inter och svängde hela säsongen för de svartblå.

Trots Juventus uttåg i Champions League måste man se på våren som positiv då man lyckades få in Vlahovic under Januarifönstret. När man tappade Ronaldo i somras och höstens form var svag under nygamle tränaren Allegri så var det många som var kritiska mot de vitsvarta. Men att lyckas vända på säsongen och få in Serie A:s bäste målskytt är ett otroligt styrkebesked. Lägg där till skadan på Chiesa och det hela blir än mer imponerande. Juventus har visat att man fortfarande är att räkna med. En vinst ikväll skulle ge ännu mer vatten på den kvarnen.     

TV: C More Fotboll
När: 3 April 2022 kl 20:45
Var: Stadio Allianz Stadium, Turin.
Domare: Massimiliano Irrati
Tips: 1-1.

Forza Inter!

 

Magnus Wecksell2022-04-03 06:40:21

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?