Lagbanner
2020-01-29 20:45

Inter - Fiorentina

Prepartita: Kvartsfinal mot Fiorentina
Två storklubbar drabbar samman i Coppa Italias kvartsfinal

Prepartita: Kvartsfinal mot Fiorentina

Ett formsvagt Inter gästas av ett Fiorentina som inte förlorat någon av sina fem senaste matcher. Drabbningen ikväll blir en tydlig vägvisare hur Conte väljer att prioritera säsongen. Klarar Inter av att konkurrera om mer än en titel?

Med tre raka poängtapp i Serie A är känslan att det kan bli svårt att på allvar konkurrera i både liga och cupspel. Samtidigt har truppen fyllts på med både kvantitet och kvalitet. Ska bli spännande att se hur Conte formerar laget och hur pass mycket han prioriterar cupen. Hade jag fått ta på mig Antonio Contes svarta läderskor så hade jag prioriterat ligan fullt ut, samtidigt som jag drömmer om ett Derby della Madonnina i Coppa Italia-finalen. 

Motståndet som stundar för Nerazzurri är Fiorentina, ett lag som Inter inte förlorat mot på de senaste fem mötena inbördes. Men där tre av de fem mötena slutat oavgjort. Förlängning och/eller straffar känns därför långt ifrån en omöjligt. Om det är något Inter inte behöver så är det spel i 120 minuter, då det redan om fyra dagar väntar spel i Serie A och där känslan är att man inte har råd med många fler poängtapp om man på allvar ska slåss om titeln. 
Jag ser gärna att Conte mönstrar följande elva:

Handanovic

Bastoni Godin Ranocchia

Moses Valero Barella Sensi Dimarco

Sanchez Lautaro

Vore kul att få någon minut av den danska dynamiten i form av Christian Eriksen, men det lär bli först till helgen vi får skymta den nyanlända magikern.
Mitt tips: 2-0 Inter

Filip Barkman2020-01-29 16:21:52
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?