Lagbanner
2020-10-04 15:00

Lazio - Inter
1 - 1

Prepartita: Lazio - Inter
Får Samir Handanovic hålla sin första nolla för året mot Lazio?

Prepartita: Lazio - Inter

9 mål framåt, 5 mål bakåt, 6 poäng. Det är Inters status när de imorgon (söndag) kliver in i den tredje omgången mot Lazio, ett Lazio som förlorade senaste matchen hemma mot Atalanta med hela 4-1. Kan Immobile hitta målformen igen mot ett svajigt Interförsvar eller kommer Stefan De Vrij få ordning på sin linje?

Efter en 5-2 seger borta mot Benevento i Onsdags så är det nu dags för en ny bortamatch, mot fjolårets topplag Lazio. Lazio rusade fram under föregående säsong, innan Coronauppehållet kom och formen försvann. Denna säsongen står Lazio på 3 poäng efter 2 matcher, och förlorade som tidigare nämnt senaste matchen med 1-4 hemma mot Atalanta. Föregående års suverän Ciro Immobile, som vann skytteligan på sina 36 mål, lämnade den matchen mållös men gjorde ett mål i första matchen mot Cagliari. Immobile är säkerligen sugen på att få igång målskyttet för att kunna nå samma höjder som föregående år, och Inters försvar måste definitivt se upp med honom.

Andra spelare som sticker ut i Lazios trupp är mittfältaren Sergej Milinkovic’ Savic’ och Luis Alberto, som båda spelade nästan alla matcher föregående säsong. Luis Alberto vann dessutom assistligan i Seria A under föregående säsong med 15 assist. Han var också med i toppen på flest chanser skapade, flest passningar i sista tredjedelen osv. En klasspelare rakt igenom helt enkelt. De som har ansvaret för att hålla tätt bakåt är främst Thomas Strakosha i målet och mittbacken Francesco Acerbi. Lazio förväntas ställa upp med en 3-5-2 uppställning som är ganska oförändrad gentemot Atalantamatchen.

Inters startelva blir allt svårare att gissa och tyda i och med bredden och alternativen, men enligt fantacalcio så ska Lautaro Martinez vara tillbaks i startelvan bredvid Romelu Lukaku. Stefan De Vrij, Samir Handanovic och Nicolo Barella går också med säkerhet att pränta in i elvan. Marcelo Brozovic lär starta bredvid på innermittfältet, men när Roberto Gagliardini är med i leken så vet man aldrig hur det slutar.

Den här matchen känns på förhand som en väldigt viktig match för Inters fortsatta säsong. Matchen ger en möjlighet för Inter att besegra en annan toppkandidat tidigt på säsongen, men också att äntligen sätta försvarsspelet, någonting som kommer att krävas för att vara med i titelstriden under säsongen.

Förväntad startelva Inter (fantacalcio)
3-4-1-2

Samir Handanovic

Danilo D’Ambrosio (Milan Skriniar)
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Nicoló Barella
Marcelo Brozovic (Stefano Sensi)
Ashley Young (Ivan Perisic)

Christian Eriksen (Arturo Vidal)

Romelu Lukaku
Lautaro Martinez



Förväntad startelva Lazio (fantacalcio)
3-5-2

Thomas Strakosha

Patric
Marco Parolo (Bastos)
Francesco Acerbi

Manuel Lazzari
Sergej Milinkovic-Savic
Lucas Leiva
Luis Alberto
Fares Mohamed (Adam Marusic)

Ciro Immobile
Filipe Caicedo (Bobby Adekanye)

TV: C More Fotboll
När: Söndag 15:00
Var: Stadio Olimpico
Domare: Marco Guida
Tips: 0-2

Jens Pålsson2020-10-03 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?