Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-10-16 18:00

Lazio - Inter

Prepartita: Lazio - Inter
Edin Dzeko är i delad skytteligatopp tillsammans med Ciro Immobile - vem kommer stå högst på tronen efter lördagens match?

Prepartita: Lazio - Inter

Det har nu blivit dags för omgång nummer 8 i Serie A och Inter befinner sig just nu på en tredjeplats. På lördag beger sig laget till huvudstaden för att möta Lazio.

Det har gått två veckor och ett landslagsuppehåll sedan Inters senaste match i Serie A, en vinst med 2-1 mot Sassuolo (att underskriven tippade rätt slutresultat behöver vi inte gå in närmre på, men visst ska det benämnas). Lazio är den första av tre viktiga matcher för Inter, som har FC Sheriff Tiraspol på tisdag följt av Juventus nästa söndag. 

Både Inter och Lazio besitter stora individuella kvaliteter vilket tydligt går att se i Serie A:s poängliga. Skytteligan toppas av Inters Edin Dzeko och Lazios Ciro Immobile på 6 mål vardera och på tredje plats kommer Inters Lautaro Martinez på 5 mål. Assistligan toppas av Inters Nicolo Barella på 5 assist och därefter kommer Lazios Luis Alberto med sina 3 assist. Det finns alltså en stor chans för mycket poäng i lördagens match.

Maurizio Sarri tog över tränarposten efter att Simone Inzaghi lämnade för Inter inför säsongen. Den populäre italienaren har startat sin sejour med 11 poäng på 7 matcher, och det har väl varken varit hackat eller malet utan Lazio är svårdefinierade just nu. Tidigare nämnda Skyttekungen Ciro Immobile har inlett säsongen starkt och att han presterar är ett måste för att Lazio ska få en minnesvärd säsong. Till sin hjälp i offensiven har han bland annat Felipe Anderson, Pedro och tidigare nämnda Luis Alberto. Lägg där till stabilitet och styrka från Sergej Milinkovic-Savic och Lucas Leiva så har Lazio på pappret ett oerhört fint lag.

Defensivt ser det aningen sämre ut för Lazio, och de kommer till matchen utan avstängde Francesco Acerbi. Luiz Felipe väntas ta ett stort defensivt ansvar och hålla rent framför den rutinerade målvakten Pepe Reina. 

Inter kommer med en stark trupp utan några större avbräck. Frågan är dock i vilken mån ligaspelet prioriteras kontra Champions League, där laget knappast har råd med ett fiasko likt det i fjol. Källor säger dock att Inter kommer ställa upp med en väldigt stark elva. 

Backtrean Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni ser ut att ha fortsatt förtroende från start. Denzel Dumfries och Matteo Darmian kommer att kampera om vem som ska starta på högerkanten medan Ivan Perisic och Federico DiMarco gör detsamma på vänsterkanten. Medier är lite splittrade huruvida Lautaro eller Joaquin Correa ska starta bredvid Dzeko, men den sistnämnde tycks vara given.

Det ska bli spännande att se hur Simone Inzaghi agerad i lördagens match. Han har av vissa sagts sakna en slags ”killer instinct” och det är lite upp till bevis nu när han ställs mot sitt gamla lag. Kommer han bli nostalgisk och sentimental, eller gå in och visa vem som är bar det högsta ansvaret för lagets resultat de senaste åren? På lördag får vi svaret. 


Förväntad startelva Inter (fantacalcio):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij (Andrea Ranocchia)
Alessandro Bastoni

Denzel Dumfries (Matteo Darmian)
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic 
Hakan Calhanoglu 
Ivan Perisic (Federico DiMarco)

Lautaro Martinez (Joaquin Correa)
Edin Dzeko


Förväntad startelva Lazio (fantacalcio)
4-3-3

Pepe Reina

Manuel Lazzari (Adam Marusic)
Luiz Felipe
Patric (Stefan Radu)
Hysaj

Sergej Milinkovic-Savic
Lucas Leiva
Luis Alberto

Felipe Anderson
Ciro Immobile
Pedro


TV: Cmore Fotboll, Stream
När: 18:00 Lördag
Var: Stadio Olimpico
Domare: Massimiliano Irrati 
Tips: 1-2

 

Jens Pålsson2021-10-15 18:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?