Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-11-07 20:45

Milan - Inter

Prepartita: Milan-Inter

Prepartita: Milan-Inter

4 poäng, 7 poäng eller 10 poäng. Så stor skillnad i poängställningen kommer det att vara mellan Inter och Milan efter söndagens Milanoderby - ett av de hetaste Milanoderbyna på länge.

Vi minns väl alla hur det såg ut förra säsongen. Romelu Lukaku och Zlatan rök ihop - den sistnämnde blev strax därefter utvisad och därefter, oavsett om det hade med saken att göra eller inte, tappade Milan mark i ligan till Inter, som sprang om och vann. Mycket har förändrats sedan dess och Lukaku är inte längre kvar. Zlatan däremot har precis gjort comeback efter en längre tids skadefrånvaro och såg otroligt het ut i senaste ligamatchen mot Roma, där han ledde Milan mot segern.

Om ligan har gått bra för Milan så har det gått desto sämre i Champions League. Laget har endast 1 poäng efter 4 matcher och är i princip uträknade. Många har varit inne på det tidigare, och jag är benägen att hålla med om att ett uttåg ur Champions League inte behöver vara dåligt för Milan. Efter att Juventus segersvit bröts av Inter föregående år så känns det som att en efterlängtad scudetto är Milans prioritet, och att kunna lägga fullt fokus på den får ses som positivt.

Milan har en annan tyngd offensivt i år och när Zlatan är skadad så kan de lyfta in tunge Olivier Giroud som håller en hög kvalité. Defensiven har också varit bra under säsongen och de har släppt in 10 mål på 11 matcher (står sig inte särskilt väl mot Napolis 3 insläppta, men ändå). Theo Hernandez har inlett säsongen fint från sin vänsterback och har 3 assist på 7 starter och även Fikayo Tomori har sett fin ut med 10 matcher.

På mittfältet har Sandro Tonali börjat rulla igång och den unge italienaren har startat 9 av 12 matcher hittills, allt som oftast bredvid den stabile Franck Kessié. Framåt så bidrar den aktive yttern Rafael Leao som vanligt med mycket kreativitet och löpningar som skapar ytor för Giroud eller Zlatan.

På skadelistan för Milan finns den tänkte förstemålvakten Mike Maignan, vilket gjort att 35-årige Ciprian Tatarusanu fått ta plats mellan stolparna. Även Ante Rebic kan missa matchen och kan ska utvärderas inför.

Inter kommer till spel med fullt manskap efter att ha besegrat FC Sheriff Tiraspol i veckans Champions League. Efter en trög inledning har nu Inter 7 poäng efter 4 matcher i europaspelet och de kommer alltså att få fortsätta spela, i antingen huvudturneringen eller Europa League. I ligan har det gått helt okej för Inter inledningsvis. 7 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust är inget underkänt facit, men det innebär samtidigt att man är 7 poäng efter suveränerna Napoli och Milan. Det är dags för Simone Inzaghi att växla upp nu - smekmånadsfasen är över och ett Milanoderby ska bara vinnas oavsett ligatabellens vy.

Uppdraget att handskas med en stark nummer nio under matchen lär Inzaghi ge till sin starka backtrea Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni. Nicolo Barella och Marcelo Brozovic kommer att få spela på mittfältet, kanske tillsammans med Hakan Calhanoglu, som gör sitt första Milanoderby i en ny färg på ränderna. Det ska bli oerhört spännande att ses hur han tas emot om han får speltid.

Matteo Darmian är enligt mig det mer säkra och rutinerade valet på högerkanten och jag förutsätter att han startar, och så även Ivan Perisic på vänsterkanten. Joaquin Correa får ursäkta för i anfallet så ska bara Lautaro Martinez och Edin Dzeko starta en sån här viktig match.

Matchen efter Milan är mot just Napoli, söndag den 21 November, och visst känns det lite som att det är en delfinal vi ser framför oss?
Vinnaren i den här matchen kommer att ha en stor fördel inför andra halvan av säsongen, både mentalt och i tabellen. Det är dags för Inzaghi att visa att han kan hantera den stämning och press ett derby innebär, och att han är rätt person att föra Nerazzurri framåt.
Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (fantacalcio):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij 
Alessandro Bastoni

Matteo Darmian (Denzel Dumfries)
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic 
Hakan Calhanoglu (Arturo Vidal)
Ivan Perisic (Federico DiMarco)

Lautaro Martinez
Edin Dzeko


Förväntad startelva Milan (fantacalcio)
4-2-3-1

Ciprian Tatarusanu

Pierre Kalulu
Fiyako Tomori
Simon Kjaer
Theo Hernández

Franck Kessie
Sandro Tonali (Ismael Bennacer)

Alexis Saelemaekers
Brahim Diazn (Rade Krunic)
Rafael Leao

Zlatan Ibrahimovic (Olivier Giroud)


TV: Cmore Stream, Cmore Fotboll
När: 20:45 Söndag
Var: Giuseppe Meazza
Domare: Daniele Doveri
Tips: 2-2

Jens Pålsson2021-11-06 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?