Lagbanner
2021-04-18 20:45

Napoli - Inter

Prepartita: Napoli - Inter
Kommer Antonio Conte, återigen, få möjlighet att dra en rush över hela planen för att fira i matchen mot Napoli?

Prepartita: Napoli - Inter

Det återstår 8 matcher av Serie A och Inter leder med 11 poäng före Milan. Det är förutsättningarna inför söndag när Inter ställs mot Napoli i en väldigt tuff bortamatch, där en seger skulle innebära att laget tog ytterligare ett kliv närmre scudetton.

Napoli ligger för närvarande på en 5:e plats i ligan, endast 4 poäng bort från andraplatsen, och har därmed allt att spela för. Under lagets senaste fem matcher har de tagit 12 poäng, vilket är imponerande då de under den perioden mött Roma, Juventus och Milan på bortaplan. Lorenzo Insigne kan sägas vara lagets bästa spelare, och han har i år producerat 15 mål och 5 assist på 25 starter. 

Det finns överlag en imponerande bredd i Napolis offensiv, där namn som Pietr Zielinski, Hirving Lozano, Dries Mertens, Victor Osimeh och Matteo Politano finns att tillgå. Napoli har gjort 65 mål i år, vilket är tredje flest efter Atalanta och Inter. Övriga tongivande spelare i laget är mittbacken Kalidou Koulibaly, högerbacken Giovanni Di Lorenzo och Fabian Ruiz.

Laget tränas av den gamla Milanlegendaren Gennaro Gattuso, som säkerligen mer än gärna vill trycka till den gamla Milanokonkurrenten. Gattuso har satt sin prägel på Napoli i snart 18 månader och lagets spel brukar förknippas med en stark anfallsfotboll i kombination med hög individuell skicklighet. Spelare som exempelvis Insigne besitter en kapacitet att göra det oväntade med bollen, en egenskap som har potentialen att orsaka problem för Inters försvar. 

Inter kommer till matchen med en stark trupp, då endast Aleksandr Kolarov beräknas vara borta från spel. En del källor säger att Matteo Darmian får chansen som en vänster wing-back, men med både Ashley Young och Ivan Perisic tillgängliga finner undertecknad det tveksamt. Samtidigt kan Darmians defensiva kvaliteter komma väl till pass mot Napolis starka offensiv. 

En del tveksamheter råden även på innermittfältet. Kommer Christian Eriksen offras till förmån för ett mer balanserat mittfält, i form av Roberto Gagliardini? Eller ska kanske Stefano Sensi in? Dansken får nog ändå ses som favorit, men med tanke på att Inter har 3 matcher på en vecka så kan det bli en del rotation. 


En sak är säker - Romelu Lukaku och Lautaro Martinez lär fortsätta att jaga mål uppe i anfallet. Alexis Sanchez lär få ställa sig in på inhopp, men det lär bli åtminstone en start för Chilenaren under den kommande veckan. Napoli kommer till spel utan avstängde Hirving Lozano, och även utan David Ospina samt Faouzi Ghoulam som är skadade. 

En seger för Inter kan innebära så mycket som 14 poängs ledning, förutsatt att andra resultat går lagets väg. Det gäller för Conte och grabbarna att köra hela vägen in i kaklet nu - ”until the fat lady sings”! Forza Inter! 

Laguppställning Inter (fantacalcio)
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Achrif Hakimi
Christian Eriksen (Roberto Gagliardini)
Marcelo Brozovic
Nicolo Barella
Matteo Darmian (Ashley Young)

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku

Startuppställning Napoli (fantacalcio)
4-2-3-1

Alex Meret

Giovanni Di Lorenzo
Kostas Manolas
Kalidou Koulibaly
Mario Rui (Elseid Hysaj)

Fabian Ruiz 
Diego Demme (Eljif Elmas)

Matteo Politano
Piotr Zielinski
Lorenzo Insigne

Victor Osimhen (Dries Mertens)

TV: Cmore Fotboll, Stream
När: 20:45 Söndag
Var: Stadio Diego Armando Maradona
Domare: Daniele Doveri
Tips: 1-2 Inter

Jens Pålsson2021-04-17 17:58:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?