Lagbanner
Stadio San Paolo, Napoli, 2022-02-12 18:00

Napoli - Inter

Prepartita: Napoli - Inter
Det är dags för andra toppmötet inom loppet av en vecka då laget på lördag åker till Neapel. En möjlighet till revansch för Inter efter den tunga förlusten förra helgen.

Prepartita: Napoli - Inter

Det blev en tung förlust i senaste toppmötet för Inter, då Milan gick segrandes ur Derby della Madonnina. På lördag får Simone Inzaghis gäng chansen igen, då ett nytt toppmöte står på agendan.

Inter ska nämligen åka till Neapel och möta serietvåan Napoli, som vid en vinst går upp i serieledning. Vid en vinst går Inter upp på en serieledning med 4 poäng. Det är alltså stora insatser på spel, och vi har en av de viktigaste lördagarna på mycket länge framför oss.

Napoli kommer till matchen med en fin form och har tagit 4 raka segrar. Lagets fixstjärna Lorenzo Insigne gör sin sista säsong i klubben, då han 1 juli går till Toronto FC. Neapelprodukten vill säkerligen avsluta sin sejour genom att ta sin moderklubb till en historisk titel, och visst kan man nästan unna honom det. Men bara nästan.

Napoli kommer med ett starkt manskap till matchen. Viktige Kalidou Koulibaly är tillbaks efter Afrikanska mästerskapen och lär gå in direkt från start, vilket är en viktig pusselbit i Napolis försvarsspel. Laget har även ett fint kantspel med Giovanni Di Lorenzo och Mario Rui på varsin kant i försvarslinjen.

På mittfältet huserar fina Fabián Ruiz, en bolltrygg innermittfältare som närmar sig 100 matcher för Napoli. Till sin hjälp har han bland annat den målfarlige Pietr Zielinski som utgår ifrån en offensiv mittfältsroll bakom anfallet. Tidigare nämnde Insigne är av absolut högsta internationella snitt, och utgår som vanligt från sin vänsterkant, där han sedan gillar att utmana och ta sig inåt i banan. Napolis vänsterkant är definitivt någonting Inters försvar behöver se upp med, då de på sin rätta dag kan ställa till problem för alla lag i världen.

På topp hittar vi rekordvärvningen Victor Osimhen, som stundtals briljerat men ändå inte riktigt fått det att flyga. Det har dock endast blivit 12 starter i år, där Nigerianen producerat 6 mål. Flest mål har dock den rutinerade Dries Mertens.  Han har gjort 7 mål på 10 starter och 8 inhopp, ett väldigt fint facit för den 34-årige Belgaren.

Tränare för Napoli är Luciano Spalletti som gör sin första säsong i klubben. Spalletti har en lång tränarkarriär bakom sig, och har tidigare tränat Roma i två omgångar samt senast Inter mellan 2017-2019. 62-åringen har tidigare vunnit Coppa Italia två gånger med Roma, och har nu siktat in sig på att ta sin första scudettos.

Inter kommer med ett förhållandevis starkt lag till lördagens match. Robin Gosens, Joaquin Correa och Alessandro Bastoni finns dock på skadelistan, och Felipe Caicedo är tveksam till spel. Det tyngsta avbräcket är Bastoni, som är given i startelvan. Federico Dimarco ser ut att gå in och ta chansen från start, i konkurrens med Danilo D’Ambrosio.

Denzel Dumfries och Matteo Darmian konkurrerar om att få starta på högerkanten, och valet här kan bli viktigt med tanke på Napolis starka vänsterkant. På det centrala mittfältet? Jag hade varit väldigt förvånad om inte Nicolo Barella, Marcelo Brozovic och Hakan Calhanoglu fortsätter att starta ihop. Ersättarna är av bra klass, men inte mer - trion är med klar marginal de bästa mittfältarna i Inters trupp. Det är förvisso en tuff match i Champions League mot Liverpool redan på onsdag, men den här matchen är alltför viktig för att inte ställa bästa lag på banan.

Lautaro Martinez och Edin Dzeko lär därav även fortsätta tillsammans i anfallet. Källor har rapporterat att Lautaro kanske inte är helt 100%, men jag skulle bli förvånad om Alexis Sanchez går in före om Lautaro är någorlunda spelduglig.

Med tanke på förutsättningarna så kan det här mycket väl vara den viktigaste matchen Inter har kvar under säsongen. Simone Inzaghis väg mot scudettos blir oerhört mycket tuffare vid en förlust, och han och laget lär komma in med allt de har. Forza Inter!

Förväntad startelva Inter (fantacalcio)
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij
Federico Dimarco (Danilo D’Ambrosio)

Denzel Dumfries (Matteo Darmian)
Nicolo Barella 
Marcelo Brozovic
Hakan Calhanoglu 
Ivan Perisic 

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Edin Dzeko


Förväntad startelva Napoli (fantacalcio)
4-2-3-1

David Ospina

Giovanni Di Lorenzo
Amir Rrahmani
Kalidou Koulibaly (Juan Jesus)
Mario Rui

Fabian Ruiz
Stanislav Lobotka (Andre Zambo Anguissa)

Matteo Politano (Dries Mertens)
Pietr Zielinski
Lorenzo Insigne

Victor Osimhen

TV: Cmore stream, Cmore fotboll
När: 18:00 Lördag
Var: Stadio Diego Armando Maradona
Domare: Daniele Doveri
Tips: 1-3

 

Jens Pålsson2022-02-11 19:30:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?