Lagbanner
2021-03-04 20:45

Parma - Inter

Prepartita: Parma - Inter
Inter jublar efter att ha besegrat Genoa med 3-0 i senaste matchen.

Prepartita: Parma - Inter

Det har blivit dags för omgång 25 i Serie A där serieledande Inter ställs mot Parma. Vid en vinst tar Inter sin sjätte raka trepoängare och har möjlighet att utöka sin serieledning.

Milan möter Udinese efter denna artikel publicerats, och vid ett eventuellt poängtapp från Milans sida finns det möjlighet för Inter att utöka sin redan 4 poäng stora serieledning. Nerazzurri har ångat på i ligan under senaste tiden och har 5 raka vinster och 7 matcher utan förlust. En vinter och vår utan att behöva koncentrera sig på europaspel må vara tråkigt, men det känns verkligen som om det gynnat Antonio Conte och hans mannar i Serie A. 

På andra planhalvan står på torsdag nästjumbon Parma, som haft en oerhört tuff säsong. Laget är för närvarande 5 poäng ifrån säker mark och en målskillnad på -28 imponerar inte. Med sina 19 mål, vilket är 0.8 mål i snitt per match, har de gjort minst mål av alla i Serie A under säsongen. Samtidigt har de släppt in nästan 2 mål i snitt per match och totalt 47 stycken, vilket är näst flest av alla lag. Inför matchen mot Inter har laget inte vunnit på 16 matcher och totalt under säsongen har de endast tagit två vinster. Detta är ett kraftigt underbetyg och chanserna är stora att Parma under nästa säsong får titulera sig likt ett Serie B-lag.

Parmas tränare är för närvarande Roberto D’Aversa. D’Aversa har varit tränare ända sedan klubben låg nere i Serie C, men fick i Augusti 2020 sparken och ersattes av Fabio Liverani. Efter bara 4 månader vid posten fick Liverani dock söka sig till arbetsförmedlingen, och D’Aversa blev återigen anställd. 

34-årige Slovaken Juraj Kucka är lagets bäste målskytt med 5 mål under sina 20 starter. Strax därefter kommer Gervinho och Hernani med sina 4 mål vardera. Ett stort problem för Parma är deras målskytte, och ingen av deras tre främsta målskyttar är en renodlad anfallare, vilket talar sitt tydliga språk. Andreas Cornelius har endast gjort ett mål på 15 starter, ett stort underbetyg. Joshua Zirkzee, ett namn som många FM-spelare har koll på, lånades in från Bayern München i hopp om att lösa målkrisen, men han har ännu inte spelat en match och är borta med en ryggskada.

Andra viktiga spelare i laget är innermittfältaren Jasmin Kurtic, Ricardo Gagliolo och målvakten Luigi Sepe. Någonting som underskriven tydligt visar Parmas svårigheter är att de har få spelare som startat över 15 matcher av de 24 under årets säsong. Det har varit en väldigt omsättning av startplatser och det känns inte som om laget fått någon kontinuitet utan hela tiden blivit tvungna att testa sig fram. Parma har tunga offensiva avbräck i matchen då Gervinho, Andreas Cornelius och Joshua Zirkzee missar pga skada. Även Graziano Pelle har ryktats missa matchen men sägs enligt andra källor finnas tillgänglig från bänken. 

Inter har enligt uppgifter endast Stefano Sensi otillgänglig, men lär inte ställa sitt starkaste lag på banan då de har en tuff match mot Atalanta på måndag. Det går till och med rykten om att den ogenomträngliga backtrean kanske roteras något och att Danilo D’Ambrosio, Aleksandar Kolarov eller Matteo Darmian träder in i backlinjen. 

Arturo Vidal och Christian Eriksen lär få bråka om platsen på mittfältet bredvid Nicolo Barella och Marcelo Brozovic. Dagsform lär också avgöra vem av Ashley Young och Ivan Perisic som tar platsen till vänster på mittfältet. Går det att flytta på LuLa då? Tveksamt, men det kanske ändå är läge att vila Lautaro Martinez eller Romelu Lukaku till förmån för Alexis Sanchez, som faktiskt målade i förra matchen. 

Allt annat än tre poäng är ett stort underbetyg för Inter i denna matchen. Det här är ett motstånd som ska köras över och underskriven förväntar sig inget annat av Nerazzurri. Forza Inter, mot scudetton!

Förväntad startelva Inter (Fantacalcio):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar (Danilo D’Ambrosio)
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni (Aleksandar Kolarov)

Achraf Hakimi (Matteo Darmian)
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Arturo Vidal (Christian Eriksen)
Ashley Young (Ivan Perisic)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Parma (Fantacalcio):
4-3-3

Luigi Sepe

Maxime Busi (Simone Iacoponi)
Mattia Bani (Yordan Osorio)
Ricardo Gagliolo
Giuseppe Pezzella

Hernani
Gaston Brugman (Alberto Grassi)
Jasmin Kurtic (Juan Brunetta)

Juraj Kucka
Valentin Mihaila
Yann Karamoh


TV: Cmore fotboll, Cmore stream
När: 20:45 Torsdag
Var: Ennio Tardini
Domare: Fabrizio Pasqua
Tips: 0-3 Inter

Jens Pålsson2021-03-03 22:41:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?