Lagbanner
Santiago Bernabéu, 2021-12-07 21:00

Real Madrid - Inter

Prepartita: Real Madrid-Inter
Milito på Santiago Bernabeu i Champions League-finalen 2010 mot Bayern Munchen

Prepartita: Real Madrid-Inter

Gruppspelets sista Champions League-match för Nerazzurri blir en gruppfinal mellan Real Madrid och Inter, en match som avgör vem som slutar etta och tvåa i gruppen. Inter som för första gången sedan 2011/2012 har kvalificerat sig till slutspel efter vinsten mot Shakhtar senast ställs alltså mot ett formstarkt lag i mesta mästarna.

Med en flygande form i ryggen ska våra grabbar ta sig an Real Madrid på Santiago Bernabeu i Madrid. Carlo  Ancelottis grabbar har likt Inter haft en flygande form och har 8 raka vinster. ”Los Blancos” leder även La Liga med 8 poäng. Inter som i början av säsongen gick lite knackigt har sedan poängtappet mot Milan för 6 matcher sedan lyckats ta 5 raka vinster. Inzaghi som kom till klubben efter att Conte lämnade har börjat hitta sin plats i Milano och har de senaste matcherna nästan pulveriserat motstånd. 3–0 på bortaplan mot ett Roma som rattas av Mourinho är inget man skämtar bort och att Real Madrid är givna favoriter är nog inte alla bereda att ställa upp på. Enligt en del rapporter vill Inter redan förlänga Inzaghis kontrakt, något som man kanske bör ta med en nypa salt, men är ändå inte helt orimligt. Om Inter är serieledare vid uppehållet kan vi nog börja snacka om ett nytt kontrakt för Mister Inzaghi.

Förutom att nyförvärvet på tränarposten har slagit rätt (än så länge) så har även två spelare hittat rätt och blivit gjutna i startelvan hos Inter. Hakan och Edin har slagit mer än rätt, båda som hade ganska stora skor att fylla har inte alls gjort oss besvikna. Edin som fick ersätta Lukaku som gick till Chelsea har sedan han kom till oss gjort 11 mål på 21 matcher, ett helt klart godkänt resultat och har gjort fler mål än en något skadedrabbad Lukaku i Chelsea… Hakan, som har cementerat sig bredvid Barella och Brozovic, har inte varit en sämre värvning. Turken som har fått ersätta Eriksen, vars läge fortfarande är oklart, har gjort det väldigt bra under säsongen i sin mittfältsroll i Inzaghis Inter. Med en Hakan i bra form tillsammans med Barella och Brozovic kan Marotta ha hittat sig en alldeles perfekt mittfältstrio.

Senaste gången Inter spelade mot Real Madrid var tidigare under hösten hemma på Giuseppe Meazza, en match som slutade i ett dystert 0–1 resultat efter ett sent mål i 89:e av Rodrygo. En match vars första halvlek borde ha resulterat i ett Inter-mål, men lägena som gavs utnyttjades inte och när man inte utnyttjar sina lägen mot Real Madrid tenderar man att straffas, vilket också hände. En sur torsk som förändrade tabelläget till Real Madrids favör. Matchen imorgon kommer att bli svår, men med Inters nuvarande form och starka pannben ska vi inte bli allt förvånade om Inter lyckas vinna, även fast det är mot ett minst lika starkt Real Madrid på en utav världens starkaste hemmaborgar.

Inters startelva är inte någon vidare överraskning, De Vrij verkar vara tillbaka från sin skada och Lautaro verkar vara tillbaka på topp tillsammans med Dzeko. Om dessa grabbar kan göra jobbet återstå att se. Ska vi få en tacksammare väg i slutspelet och sluta etta eller blir det en andraplats och en tuffare väg? Det återstå att se.

Real Madrid (4-3-3): Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Valverde, Casemiro, Isco; Asensio, Jovic, Vinicius. All. Ancelotti

Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Lautaro, Dzeko. All. S. Inzaghi

Forza Nerazzurri!

TV: Cmore
När: Imorgon kl 21
Var: Santiago Bernabeu
Domare: Felix Brysch

Daniel UE2021-12-06 18:21:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?