Lagbanner
Prepartita: Real Madrid - Internazionale
Ivan Perisic blev målskytt som anfallare senast. Kan han slå till igen?

Prepartita: Real Madrid - Internazionale

Inter är i riktigt risig form och kan inte vinna två matcher i rad. Imorgon väntar ödesmatch mot Real Madrid i Champions League, turneringens stora läromästare. Ingen fotbollsklubb i världen kan mäta sig med Real Madrid i något avseende. Men Inter var senast av de båda storklubbarna att vinna Champions League på Santiago Bernabeu och man lär vilja ta en skalp imorgon.

Givetvis är det inte något som har någon som helst betydelse för Inter när man kliver in på planen imorgon. Man har inte varit nära en CL-titel sedan triumfen på Bernabeu 2010 mot Bayern München, samtidigt som Real Madrid har vunnit turneringen hela fyra gånger därefter. Spanjorerna är världsledande inom de flesta områdena, men de två senaste säsongerna har inte gett några tillfredsställande resultat. 

2019/2020 vann man äntligen ligan, förvisso. Men året dessförinnan var det inget som gick Real Madrids väg. Sedan är det så att Barcelona har totaldominerat La Liga i många år. Att det senaste decenniet har inneburit stora svårigheter för Los Merengues inhemskt beror med all säkerhet även på att man varit Champions Leagues stora gigant. Men visst borde man vara kapabla att ta fler än två ligatitlar av tio möjliga på 10-talet?

Dagens Real Madrid var tyngre än FC Barcelona i somras när ligan avgjordes samtidigt som man slarvade bort chansen till avancemang mot Manchester City i Champions League. Med en Eden Hazard som haft stora problem, både med acklimatiseringen och skador, så har man inte lyckats ersätta Cristiano Ronaldo riktigt. Visserligen har Karim Benzema växlat upp rejält och återigen lyckats etablera sig som en av världens bästa anfallare när man trodde att han var slut, men även om Real Madrid lyckas vinna de allra flesta matcher man spelar så har man inte det offensiva spelet som får alla andra frukta Los Blancos. 

Antonio Conte var full av beundran för morgondagens motståndare när han skulle ge sin syn inför mötet.

- Real Madrid är starka. De är ett lag som är byggda för att vinna, säger han på kvällens presskonferens. Samtidigt lyfter han sitt eget lags chans i den tuffa bortamatchen. 
- Det förgångna har visat vilken betydelse Champions League har för dem. Vi kommer att få lida, men om vi är bra på det så kommer vi att åka härifrån nöjda.
 
I Inter saknas Matias Vecino, Alexis Sanchez, Stefano Sensi, Romelu Lukaku och Milan Skriniar. Eller saknas är fel ord vad gäller Alexis Sanchez och Milan Skriniar. Spelarna har rest med men chansen till speltid är minimal enligt min bedömning. I Real Madrid saknas Dani Carvajal, Álvaro Odriozola, Nacho and Éder Militão. Lucas Vazquez är tillbaka från skada och är med i matchtruppen. En joker som kan åka med Inter är Romelu Lukaku.


Real Madrid kommer ställa upp med följande elva enligt AS (4-3-3)

Courtois

Mendy
Ramos
Varane
Marcelo

Casemiro
Valverde
Kroos

Asensio
Benzema
Hazard


Inter kommer att ställa upp med följande elva enligt AS

Handanovic

Kolarov
De Vrij
D’Ambrosio

Young
Vidal
Brozovic
Barella
Achraf

Perisic
Lautaro


TV: V Sport Premium
När: 21:00 (studio från 20:00)
Var: Santiago Bernabeu
Domare: Clement Turpin
Tips: 2-0

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-11-02 22:03:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?