Lagbanner
Prepartita: Revanschdags i Kiev

Prepartita: Revanschdags i Kiev

Den tunga förlusten i premiären piskar Inter att vinna i Ukraina. Detsamma kan sägas om motståndet efter förlust i Moldavien mot Champions League-debuterande Sheriff Tiraspol. Men aldrig någonsin har Shakhtar frontats av en sådan stortränare som idag och Simone Inzaghi ställs inför en riktig utmaning i Kiev.

Inter går in i andra omgången av Champions League. Efter att ha blivit rånade av Real Madrid i första matchen behövs en seger mot Shakhtar Donetsk som tog 2 turliga poäng förra säsongen i gruppspelet. Det var det som avgjorde att Inters CL-gruppspel gick åt skogen säsongen 20/21.

I år har Shakhtar blandat och gett hittills. En imponerande bortaseger mot Monaco i första playoff-mötet till Champions League följdes upp av att man på ett inte alls övertygande sätt lyckades knyta ihop säcken i hemmareturen. I premiären mot Sheriff såg de rädda ut och förlorade i Moldavien med 2-0. Med andra ord borde Inter kunna besegra ukrainarna som inte är det givna mästarlaget i sitt hemland längre. 

Till årets säsong har klubben öppnat plånboken och rekryterat för att ta tillbaka titeln. Offensiven har spetsats till med Pedrinho från Benfica och Lassina Traore från Ajax. Utöver det har en Serie-A bekanting kommit till klubben, nämligen Marlon. Brassebacken färgade under åren i Sassuolo och följer med den allra största och viktigaste värvningen sommaren 2021. Roberto De Zerbi.

En av Serie As klart bästa tränare de senaste åren har väl inte riktigt acklimatiserat sig till livet som tränare över ett östeuropeiskt lag fullt av brasilianska stjärnor. Utöver två poängtapp mot sämre lag har Shakhtar vunnit sju av nio matcher i ligan hittills. Jakten på ligatiteln kunde alltså ha börjat bättre, men också sämre. Dynamo Kiev ligger före i tabellen och det är just huvudstadsklubben som man behöver konkurrera med säsongen ut, tror jag utan att sticka ut hakan.

Med ett dygn till match har det inte kommit ut så mycket nyheter kring vilka elvor som väntas ställas ut på plan. Däremot är det så att både Arturo Vidal och Joaquin Correa är tillbaka i truppen. Jag tror att den sistnämnde startar bredvid Lautaro Martinez. På kanterna tar Federico Dimarco och Denzel Dumfries platserna som de förtjänar och förpassar därmed Ivan Perisic och Matteo Darmian till bänken. På mittfältet får Matias Vecino chansen tillsammans med Marcelo Brozovic och Nicoló Barella. Försvaret och målvaktspositionen förblir intakt. 

Inter 3-5-2

Handanovic; Skriniar, de Vrij, Bastoni; Dumfries, Vecino, Brozovic, Barella, Dimarco; Correa, Martinez.

Shakhtar 4-2-3-1

Pyatov; Dodô, Marlon, Matviyenko, Ismaily; Maycon, Marcos Antonio; Tete, Pedrinho, Solomon; Traoré

TV: C More
När: Tisdag 18:45
Var: Olympiastadion i Kiev
Domare: István Kovács, Rumänien
Tips: 0-2

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-09-27 18:18:14
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?