Lagbanner
Prepartita: Roma - Inter
Cristiano Biraghi firar målet mot SPAL. Ett av flera snygga mål från ytterbacken i år.

Prepartita: Roma - Inter

Pazza Inter är mitt i ett intensivt spelschema. Matchen på söndagskvällen blir den tionde sedan omstarten för en månad sen. Under söndagen får Inter chansen att cementera sin andraplats och närma sig Juventus. En förlust skulle innebära att man riskerar att sluta fyra i tabellen för tredje året i rad.

Nicolo Barella har varit en av Inters bästa spelare denna säsong och är den enda i sin roll som bollvinnande och löpstark mittfältare på samma gång. På söndagen väntas han göra comeback, om än kanske från bänken. Han behövs verkligen mot ett Roma som alltid verkar vakna på rätt sida när man möter Inter. 

Ett mardrömsfacit mot huvudstadslaget som behöver vändas i kvällsmatchen om Nerazzurri ska kunna vara med i titelstriden. AS Roma är inte i närheten av att vara ett Champions League-redo lag i år. Det var de i mer än fem år, och de imponerade med billiga värvningar och fynd som i flera fall sedan utvecklats till mycket bra fotbollsspelare.

Enligt undertecknad så gör Roma en ganska sorglig säsong, men det är inte tränaren Paulo Fonsecas fel i första hand. Man har haft en kaosliknande situation senaste åren med James Pallotta som överman och instabilitet i ledningen generellt. Den gamla “sportchefen” Monchi gjorde ett helt okej jobb i Roma, men förutom den sensationella semifinalplatsen i Champions League 2018 så har man knappt åstadkommit någonting av värde de senaste åren.

I nuläget saknas de riktiga ikonerna och legenderna som man länge förknippat med Roma. Som Francesco Totti, Daniele de Rossi och Alessandro Florenzi. Nu vet jag att Florenzi inte har samma status, men det var länge påväg mot något liknande. Men högerbacken och innermittfältaren i samma höga person har inte riktigt lyckats axla rollen. I nuläget befinner han sig på lån i Valencia och jag tror att han stannar eller går någon annanstans. 

Vad ska man tro om det Roma som kliver ut på Stadio Olimpico imorgon då? Svårt att säga. De senaste sex matcherna har varit blandade. Tre raka förluster följdes upp av tre raka segrar och det säger inte lite om Roma. Chanslösa mot både Milan och Napoli och det imponerar inte särskilt mycket.

Inter har generellt presterat bra sen uppehållet. Man skulle ha slagit Napoli i semifinalen där man var bättre i båda matcherna. Sen har det sett bra ut i alla matcher utom två. I båda fall tappade laget ledningar sent i matcherna och det slutade i besvikelse. 

Med fem poäng till i de två matcherna hade man haft slagläge att ta scudetton man längtar efter. Nu ska mycket ske för att det ska vara möjligt och inte minst behöver Inter vinna alla matcher som är kvar. 

Tveksamheter finns kring några spelare, då Alexis Sanchez kan ersättas med Romelu Lukaku, Ashley Young med Cristiano Biraghi samt Roberto Gagliardini med Nicolo Barella. Det beror helt på fysisk status vad gäller den förstnämnda och sistnämnda. Ashley Young eller Cristiano Biraghi beror, vad undertecknad förstår, mer på dagsform och Antonio Contes preferens. 


Inters förmodade startelva (Fantacalcio)


Samir Handanovic

Alessandro Bastoni
Stefan de Vrij
Milan Skriniar

Antonio Candreva
Marcelo Brozovic
Roberto Gagliardini
Ashley Young

Christian Eriksen

Lautaro Martinez
Alexis Sanchez

TV: C More
När: Imorgon, söndag 21:45
Var: Stadio Olimpico
Domare: Marco Di Bella
Tips: 0-2


 

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-07-18 21:16:37
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?