Lagbanner
2021-01-10 12:30

Roma - Inter

Prepartita: Roma - Inter
De 5 senaste matcherna mellan Inter och Roma har slutat oavgjort. Kan Romelu Lukaku ändra på det på söndag?

Prepartita: Roma - Inter

Det blev förlust för både Inter och Milan i senaste omgången och ställningen sinsemellan i toppen är alltså oförändrad. På söndag möter Inter tredjeplacerade Roma i en oerhört viktig match, en match som är startskottet för ett tufft spelschema.

Juventus har börjat ånga på där bak och underskriven ska, om än något motsträvigt, erkänna att det börjar bli lite nervöst. Milan förlorade i förra omgången sin första match i Serie A sen i våras, och jag skulle bli väldigt förvånad om de håller hela vägen. Nu möter Inter alltså tredjeplacerade Roma, som ångat på lite i det tysta och tre poäng kommer att bli oerhört viktigt, då Inter möter Juventus i nästa omgång i Serie A och inte alltför många omgångar efter så möter Inter både Lazio och Milan.

Roma har tre raka segrar i ligan, efter den smärtsamma 4-1 förlusten mot Atalanta strax innan jul. Det ska dock sägas att motståndet vart långt ifrån det bästa, och i de enda riktiga ”testen” Roma haft under säsongen har de fått oavgjort hemma mot ett decimerat Juventus, spelat 3-3 mot Milan borta, förlorat borta mot Napoli med 4-0 samt fadäsen vi nyss nämnde mot Atalanta. Dock ljuger tabellplaceringen inte och Roma ligger trots allt 3:a av en anledning.

Roma ställer oftast upp med 3-4-2-1 formation med starka omställningar. Henrikh Mkhitaryan har gjort 8 mål och 7 assist på 16 starter, vilket är ett otroligt facit. Även den alltid så pålitlige anfallaren Edin Dzeko har ett fint facit med 7 mål på 12 starter, och även innermittfältaren Jordan Veretout har, något överraskande, noterats för 7 mål. Andra starka spelare är Lorenzo Pellegrini samt Roger Ibanez, som är självskriven i försvaret. Förstemålvakten Antonio Mirante förväntas inte vara spelklar då han har en sträckning i baksida lår, utan Pau Lopez lär gå in och ta förstaspaden. Chris Smalling har fått förtroende under de senaste matcherna och lär få fortsatt speltid i mittförsvaret mellan Ibanez och Gianluca Mancini. Roma tränas för närvarande av Paulo Fonseca, som tidigare tränat Porto och Shaktar Donetsk, varav i den sistnämnde klubben han vann dubbeln varje år. Under sin första säsong i Roma kom laget på femte plats, dock 8 poäng utanför topp 4.

Inter gick på sin första förlust på 11 matcher i matchen mot Sampdoria. En väldigt tråkig och onödig förlust. Det är dock förståeligt att den fina formen, med 8 raka segrar i ligan, skulle ta slut förr eller senare. Inter har likt tidigare Juventus i omgången efter i ligan, och om inte alltför lång tid både Lazio och Milan. Det är i dessa matcherna det börjar på riktigt för Inter. Vill Antonio Conte och laget ha en chans på scudetton gäller det att se matchen mot Sampdoria som ett undantag i en annars fin formkurva. De har inte råd med att formtoppen ska ta slut nu - det är nu den behövs som mest.

Danilo D’Ambrosio ser ut att missa matchen med en knäskada, och även Arturo Vidal är enligt källor i riskzonen för att missa matchen. Inter lär annars ställa upp bästa möjliga manskap, då det är åttondelsfinal i Coppa Italia mot Fiorentina innan den viktiga matchen mot Juventus. Matteo Darmian kan möjligtvis ta Ashley Youngs plats på vänsterkanten, och visst, det går argumentera för att det är just Darmian som är den bästa möjliga spelaren på den positionen just nu. Om inte Arturo Vidal är spelklar kommer Roberto Gagliardini eller Stefano Sensi att få den sista platsen på innermittfältet bredvid Nicolo Barella och Marcelo Brozovic. Det kommer att bli en tuff, men säkert sevärd match på Stadio Olimpico på söndag. 12.30 är det avspark. Forza Inter!


Förväntad startelva Inter (enligt flera källor):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar 
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni 

Achraf Hakimi
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic 
Roberto Gagliardini (Arturo Vidal)
Matteo Darmian (Ashley Young)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Roma (enligt flera källor):
3-4-2-1

Pau Lopez

Roger Ibanez
Chris Smalling
Gianluca Mancini

Rick Karsdorp
Gonzalo Villar (Bryan Cristante)
Jordan Veretout
Leonardo Spinazzola

Lorenzo Pellegrini
Henrikh Mkhitaryan

Edin Dzeko

TV: Sportkanalen, Cmore Stream
När: 12.30 Söndag 
Var: Stadio Olimpico
Domare: Marco Di Bello
Tips: 1-2

 

Jens Pålsson2021-01-09 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?