Lagbanner
Prepartita: Roma - Inter
Vecino gjorde mål när Inter vann med 3-1 i lagens senaste möte.

Prepartita: Roma - Inter

Inter ställs mot Mourinhos Roma på lördagskvällen i en på förhand mycket oviss match. Hemmalaget har förlorat tre av sina fem senaste ligamatcher och kommer från en förlust mot Bologna. Inter har istället fyra segrar på de fem senaste men har haft svårt att få med sig resultat mot just Roma. Blir det ännu en oavgjord match mellan de två?

Det är såklart speciellt att få möta Mourinho igen. Det är dock en tränare som inte rosat marknaden under de senaste åren där han varit ifrågasatt i såväl Manchester United som Tottenham. En tränare som återvände till italien i somras med något att bevisa igen. Roma inledde också säsongen väldigt bra där man vann sina tre inledande matcher. Dock så började förlusterna komma och man förlorade det viktiga derbyt mot Lazio. Man förlorade även en tajt tillställning mot Juventus innan man kryssade hemma mot ligaledaren Napoli. Tittar man på de fem senaste matcherna i ligan så har man förlorat tre av dessa och vunnit två. Anmärkningsvärt är att man tappat samtliga tre poäng mot lag som Venezia och Bologna. Lägg där till den svidande 6-1 förlusten borta mot norskt motstånd i Conference League och man kan konstatera att Roma har haft en stökig tid mot Mourinho vid rodret.

Inför matchen mot Inter saknas dessutom avstängda Karsdorp och Abraham. Det är nog den sistnämnde som kommer att saknas mest då han anlände för stora pengar under sommarens transferfönster. Engelsmannen från Chelsea har stått för fyra mål under sin inledande tid i Rom. Utöver dessa saknas även Spinazzola, Pellegrini, Villar och El Shaarawy. En rad tuffa avbräck för ett hemmalag som behöver vinna.

Tittar man på Inter istället så är det mer positivt. Inzaghi har lyckats bygga vidare på det som Conte skapade trots att man under sommaren tappade två nyckelspelare i Hakimi och Lukaku. Istället har man fått spela med Darmian och Dzeko. Den förstnämnda saknas mot Roma på grund av skada och lär ersättas av sommarens nyförvärv Dumfries. Även Andrea Ranocchia förväntas missa matchen på grund av skada. Laget har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna i ligaspelet och tagit in poäng på såväl Milan som Napoli i toppen. Inför lördagens möte med Roma har man endast två poäng upp till serieledande Napoli. Man har också imponerat i Champions League där man efter en tuff start på gruppen lyckats lösa avancemang till slutspel med en match i handen. I veckan väntar en gruppfinal mot Real Madrid där man har chansen att knipa förstaplatsen vid en vinst på bortaplan.

Nu är det istället Roma som väntar allra närmast och tittar man på statistiken mellan de två i inbördes möten så har det varit otroligt jämnt under de senaste åren. När lagen möttes senast var det Inter som vann med 3-1 på hemmaplan i slutet av förra säsongen. Innan dess hade man spelat oavgjort i sex raka matcher där 2-2 blivit slutresultatet i hälften av dessa. Målrika och underhållande matcher där lagen fått dela på poängen helt enkelt.

Inzaghi har hittat en startelva som han tror på och har spelat väldigt mycket med. Det handlar allt som oftast om Handanovic i målet med Skriniar, De Vrij och Bastoni som de tre centrala mittbackarna. På kanterna har han föredragit att spela med Darmian ute till höger och Perisic till vänster. Centralt i banan är Brozovic given tillsamman med Çalhanoglu och Barella. Längst fram är det Lautaro Martinez och Dzeko som är de tydliga förstavalen. Detta lär även bli startuppställningen mot Roma undantaget att Dumfries som sagt ersätter Darmian.

För Romas del har nyförvärvet Rui Patricio varit givet förstaval mellan stolparna. Mourinho har även litat mycket på Karsdorp, Ibanez och Mancini där även Vina, Smalling och Calafiori spelat en del. På mittfältet är det fem spelare som fått mycket förtroende i Cristante, Pellegrini, Veretout, Zaniolo och Mkhitaryan. Längst fram har portugisen haft mest förtroende för Abraham och El-Shaarawy där båda som sagt missar lördagens match. Andra som fått speltid är nye Shomurodov men även Perez. Med de skador och avstängningar som laget har så vill jag inte spekulera kring en möjlig startelva. Vi får se vad Mourinho hittar på för att överraska Inzaghi.

TV: C More
När: Imorgon kl 18:00
Var: Stadio Olimpico
Domare: Di Bello
Tips: 1-2

Forza Inter!

 

Magnus Wecksell2021-12-03 16:11:51

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?