Lagbanner
Prepartita: Sampdoria - Inter
Lautaro lyckades stå för ett hattrick i söndags, sitt första i Inters tröja.

Prepartita: Sampdoria - Inter

Bortamatch i Genoa väntar när Albin Ekdals Sampdoria tar emot Inter på Stadio Luigi Ferraris. Undertecknad trodde att Sampdoria skulle få en tuff säsong, men det visade sig att jag förmodligen var helt fel ute. Claudio Ranieris gäng kommer ge Nerazzurri en match på onsdag kväll.

Claudio Ranieri är känd för att kunna jobba med det material han är given, ett bra exempel är hans meriter från Leicester City. Han lyckades vinna ligan med en grupp av spelare som ingen ville ha och flera av dem är idag världsstjärnor och idoler runt om i världen.

Med det sagt så ser inte Sampdoria ut att gå samma öde till mötes. Det innebär däremot inte att det man gör inte är åtminstone lite imponerande. De har tagit sjutton poäng hittills och ligger på en elfteplats i tabellen, inte dåligt alls faktiskt. Något högre än de flesta hade trott. 

Antonio Candreva har stått för en riktigt bra inledning i Sampdoria och har redan gjort ett mål och fyra assist för mittenlaget. Det är mycket möjligt att han kommer se till att han får fram sitt bästa jag mot sitt gamla lag.

Men det är så klart Fabio Quagliarella som står för målen. Redan har det blivit sju mål för veteranen med en historia i Juventus, för att säga en klubb. 2018-19 blev han också skyttekung, något man inte trodde att han skulle kunna göra vid 36 års ålder. Dessutom stod han för en ganska svag säsong förra året, så det går inte nog att understryka hur stort det är. 

Inter

Romelu Lukaku missar matchen imorgon efter en skada som han drog på sig igår, men vi får se hur allvarlig skadan är. Det är matcher var tredje dag så det kan var en säkerhetsåtgärd. Vi kan nog räkna med att Ivan Perisic eller Alexis Sanchez ersätter Romelu Lukaku i startelvan.

I grunden borde chilenaren få chansen från start, men Ivan Perisic har fått en del förtroende som inhoppare på den senaste tiden. I övrigt får vi se om Stefano Sensi startar istället för Arturo Vidal eller om det kanske blir Roberto Gagliardini. Backlinjen lär vara densamma som i söndags.

Inter vill gärna få till sin nionde raka seger och med en bra insats kan man nog räkna in tre poäng på Stadio Luigi Ferraris. Men Alexis Sanchez eller Ivan Perisic som kommer starta bredvid Lautaro Martinez måste antagligen leverera, isåfall. 

Startelvorna enligt flera källor

Sampdoria (4-5-1)

Emil Audero

Maya Yoshida
Omar Colley
Lorenzo Tonelli
Tomasso Augello

Antonio Candreva
Albin Ekdal
Morten Thorsby
Mikkel Damsgaard
Valerio Verre

Fabio Quagliarella

Inter (3-5-2)

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan de Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Stefano Sensi (Arturo Vidal)
Marcelo Brozovic
Nicoló Barella
Ashley Young

Lautaro Martinez
Alexis Sanchez (Ivan Perisic)


Missar matchen gör Romelu Lukaku, Matias Vecino och Andrea Pinamonti i Inter och Alex Ferrari samt Manolo Gabbiadini för Sampdoria. 

TV: C More
Domare: Paolo Valeri
När: Onsdag 15:00
Var: Stadio Luigi Ferraris
Tips: 0-2

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-01-05 08:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?