Lagbanner
Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2021-09-12 12:30

Sampdoria - Inter

Prepartita Sampdoria - Inter
Joaquin Correa fick en drömstart på sin tid i Inter, då han gjorde två mål i debuten mot Verona.

Prepartita Sampdoria - Inter

Efter ett långt landslagsuppehåll så har det nu blivit dags för Inter att öka tempot. Matchen mot Sampdoria på söndag blir den första utav 3 matcher som ska spelas på 6 dagar.

Inter har fått en fin inledning på årets säsong i Serie A med full pott efter två matcher. Stommen har visat att den håller en till säsong, nyförvärven har definitivt uppnått förväntningarna och Simone Inzaghi verkar ha kommit in helt rätt i sin roll som tränare. Inter står nu inför en tuff matchperiod där Sampdoria, Real Madrid och Bologna ska klaras av på 6 dagar. Den viktiga matchen i Champions League mot Real Madrid på tisdag kan mycket väl göra så att Inzaghi väljer att vila ett par nyckelspelare i den kommande matchen på söndag.

Inzaghis mannar har för närvarande i stort sett inga skador utan han har en stark trupp till sitt förfogande. Alexis Sanchez har dragits med en muskelskada och är tveksam inför spel, och det ryktas om att Lautaro Martinez kommer att vilas inför tisdag. Det här ger goda möjligheter till speltid för Edin Dzeko men även Joaquin Correa, som hade en alldeles strålande debut för Inter med två mål i senaste omgången. Trots Romelu Lukakus uttåg så känns Inters offensiv alltjämt spännande.

Rotationen till trots så är frågan om Inzaghi vågar röra på backtrean? Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni är så självskrivna i startelvan som det bara går att bli, men det tighta schemat gör att det finns en chans för exempelvis Andrea Ranocchia att få speltid. En annan som kan få speltid är Arturo Vidal, och kanske borde han faktiskt få 90 minuter på söndag och vila på tisdag.. för vi minns väl alla hur det gick sist Vidal ställdes mot Real Madrid.

Sampdoria har inlett med en 0-1 förlust hemma mot Milan och 0-0 borta mot Sassuolo. Sampen är alltså mållösa efter två matcher, och visst längtar Albin Ekdal och de övriga i laget efter att spräcka målnollan. Svensken kommer dock med all sannolikhet att få se matchen från läktarn, då han ådrog sig en skada i Sveriges VM-kval match mot Spanien. En annan Skandinav som dock lär spela är Mikkel Damsgaard, som var en av Europamästerskapets sensationer. Dansken tycks vara i fin form och har spelat 180 av 270 minuter för Danmark under senaste veckan och bidragit med två assist.

I laget finns också en gammal bekant, nämligen den tidigare Interspelaren Antonio Candreva. Andra framstående spelare är den rutinerade ikonen Fabio Quagliarella, målvakten Emil Audero och norrmannen Morten Thorsby. Laget tränas av Roberto D’Aversa och förväntas ställa upp med en 4-4-2 formation. 

För att få lite arbetsro och momentum i det tuffa spelschemat så är en seger viktigare än vad man tror. Det är dags för Inter att samla kraft och lyfta, ungefär som alla fåglar försökte göra när Inter besökte Sampdoria förra säsongen (ni som minns ni minns). Forza Nerazzurri!


Förväntad startelva Inter (fantacalcio):
3-5-1-1

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij 
Alessandro Bastoni (Ranocchia)

Denzel Dumfries (Darmian)
Marcelo Brozovic
Nicolo Barella (Vidal)
Hakan Calhanoglu
Ivan Perisic (DiMarco)

Stefano Sensi (Correa)

Edin Dzeko (Martinez) 


Förväntad startelva Sampdoria (fantacalcio):
4-4-2

Emil Audero 

Bartosz Bereszynski (Depaoli)
Maya Yoshida
Omar Colley
Tommaso Augello
Antonio Candreva

Adrien Silva (Verre)
Marten Thorsby
Mikkel Damsgaard

Francesco Caputo
Fabio Quagliarella


TV: Cmore
När: 12:30 Söndag
Var: Luigi Ferraris
Domare: Daniele Orsato 
Tips: 0-2

Jens Pålsson2021-09-11 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?