Lagbanner
2020-11-28 15:00

Sassuolo - Inter

Prepartita: Sassuolo - Inter
De senaste två mötena mellan Inter och Sassuolo har producerat 13 mål. Blir det målrikt på lördag också?

Prepartita: Sassuolo - Inter

Efter förlusten mot Real Madrid i Onsdags är Inters äventyr i Champions League i stort sett över. För att inte summera säsongen som ett totalt misslyckande gäller det nu för Antonio Contes mannar att satsa allt för att vinna ligan, och därför blir, den något oväntade, toppmatchen borta mot Sassuolo på Lördag extra viktig.

Det var en tung kväll i Onsdags då Inter förlorade med 0-2 hemma mot Real Madrid, efter en tidig utvisning av Arturo Vidal. Inter kan skylla på domaren och otur, men med de slarviga poängtappen mot Shaktar och Borussia Möchengladbach så bör Inter i slutet av dagen rannsaka sig själva och sin egna spegelbild, snarare än att fokusera på konspiration och orättvisor. Inter ska kvalificera sig till en åttondelsfinal i den gruppen, det finns inga ursäkter.

Nu verkar det inte bli så, och Inters säsong riskerar att gå snabbt utför om de inte lyckas ta poäng mot Sassuolo, laget som överraskande ligger på en andraplats i ligan efter Milan. Sassuolo är obesegrade efter 8 matcher och har gjort smått otroliga 20 mål, alltså ett snitt på 2.5 mål per match. De har under säsongen släppt in 9 mål, lite drygt 1.1 mål per match. Sassulos största skalp under säsongen får räknas vara bortavinsten mot Napoli med 2-0. Någonting som talar för Inter är att båda Sassuolos främsta målskyttar,
Francesco Caputo och Domenico Berardi, är tveksamma till spel. Dessa båda var dock utanför startelvan när Sassuolo bortaslog Napoli, någonting som visar på en bredd och styrka hos laget. Filip Djuricic är någon som Sassuolo måste hålla koll på. Mittfältaren har stått för 4 poäng på 6 matcher hittills och har varit i fin form. Andra starka spelare är innermittfältaren Manuel Locatelli, mittbacken Vlad Chiriches och målvakten Andrea Consigli.

Tränaren Roberto De Zerbi förordar en 4-2-3-1 formation med mycket kortpassningsspel och mycket bollinnehav. Sassuolos spelsätt har blivit omtalat och de framställs allt som oftast som ett väldigt underhållande lag för den neutrale åskådaren att kika på. Det är ovanligt att ett lag som på pappret inte är så starkt kan spela den typen av progressiva fotboll som Sassuolo gör och ändå få resultatet. Det gäller för Inter att stängda ned och stundtals kan de behöva spela destruktivt för att störa Sassuolo i deras tempo och matchplan.

I Inter verkar Arturo Vidal få chansen från start igen trots utvisningen senast och likaså Nicolo Barella. De andra mittfältspositionerna är ovissa och det är oklart hur Antonio Conte kommer välja att formera laget. Kanske är det dags för Christian Eriksen att få en startplats, om inte annat för att marknadsföra honom inför en eventuell försäljning i Januari? Samtidigt måste det diskuteras om det är klokt att starta en spelare som brister så pass mycket i sitt defensiva arbete mot ett lag som Sassuolo. Romelu Lukaku och Lautaro Martinez lär få chansen tillsammans i anfallet, Stefan De Vrij är given i mittförsvaret.

Vid en vinst så går Inter upp på samma poäng som Sassuolo och hänger på i toppstriden. Vid en förlust kommer Sassuolo hamna 6 poäng före, och Milan riskerar att få ett försprång på 7 poäng. Allt detta samtidigt som Juventus har en på förhand tämligen enkel bortamatch mot Benevento och alltså också kan rycka ifrån. Napoli och Roma möts och vid ett oavgjort resultat kan Inter kliva upp på en topp 4-placering.

Förväntad startelva Inter (Fantacalcio):
3-4-1-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar 
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni (Danilo D’Ambrosio)

Achraf Hakimi (Matteo Darmian)
Marcelo Brozovic (Roberto Gagliardini)
Arturo Vidal 
Ivan Perisic (Ashley Young)

Nicolo Barella (Christian Eriksen)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Romelu Lukaku

Förväntad startelva Sassuolo (Fantacalcio)
4-2-3-1

Andrea Consigli

Mert Müldür (Jeremy Toljan)
Vlad Chiriches
Gian Marco Ferrari
Rogerio

Manuel Locatelli
Maxime Lopez

Dominico Berardi (Hamed Junior Traore)
Filip Djuricic
Jeremie Boga

Giacomo Raspadori


TV: CMORE
När: 15.00 
Var: Mapei Stadium
Domare: Massimiliano Irrati
Tips: 1-2

Jens Pålsson2020-11-27 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?