Lagbanner
MAPEI Stadium - Città del Tricolore, 2021-10-02 20:45

Sassuolo - Inter
1 - 2

Prepartita: Sassuolo - Inter
Det har blivit dags för Inter att avsluta en tuff matchningsperiod genom att åka på besök till Sassuolo.

Prepartita: Sassuolo - Inter

Efter ett tufft matchschema har det nu blivit dags för Inter att sin sista match innan landslagsuppehållet. På lördag väntar bortamatch mot Sassuolo, vilket lär bli allt annat än en enkel resa.

6 matcher på 16 dagar och 9 poäng har det blivit för Simone Inzaghis lag, med tunga poängtapp mot främst Real Madrid och Shakhtar Donetsk i Champions League. Även om det har funnits ljusglimtar som skvallrar om vad det här laget är kapabla till när de når sin högstanivå, så har lägstanivån varit betydligt lägre än föregående säsong. På lördag står Sassuolo för motståndet, som för närvarande ligger på en 12:e plats med 7 poäng på 6 spelade matcher.

Sassuolo har under ledning av Alessio Dionisi stundtals blivit hyllade för sin fina fotboll, och laget lyckades komma på en imponerande 8:e plats ifjol. De har producerat oerhört fina italienska spelare som Giacomo Raspadori, Dominico Berardi och Manuel Locatelli, vilka var med och tog Italien till ett EM-guld i somras. Inför säsongen lämnade De Zerbi för Shakhtar Donetsk och laget tränas för närvarade av Alessio Dionisi. Även Locatelli lämnade inför säsongen till Juventus.

Andra nyckelspelare i Sassuolo är målvakten Andrea Consigli, den mångsidige mittfältaren Filip Djuricic och den defensive mittfältaren Davide Frattesi. Laget försöker fortfarande finna ett fungerande spelsätt under den nye tränaren, men Sassuolo har senaste åren blivit kända för att spela en underhållande fotboll. Det har dock varit målsnålt hittills under denna säsongen, då man endast mäktat med 6 mål framåt och samtidigt släppt in 9 bakåt. Trots allt besitter laget en stor individuell kvalité och kommer de väl upp i nivå så är de en fara för de flesta försvar i världen.

Inter och många spelare i laget har matchats tufft under senaste veckorna. Underskriven tror dock att Inzaghi vill avsluta snyggt för att få lite andrum och momentum in i landslagsuppehållet. Jag gissar på att backlinjen startar på starkast möjliga sätt med Milan Skriniar, Stefan De Vrij och Alessandro Bastoni. Mittfältet lär bli starkt också med Nicolo Barella och Marcelo Brozovic som klara att starta. Jag gissar på att Lautaro Martinez och Joaquin Correa får chansen från start och att Edin Dzeko och Alexis Sanchez får inleda matchen på bänken.

Skadeläget är trots den tuffa matchningen ganska ljus för Inter som endast saknar Stefano Sensi inför den här matchen Stefano Senso. Sassuolos skadeläge är minst lika ljust då det endast är Pedro Obiang som missar matchen. För den neutrale supportern har den här matchen all möjlighet att bli riktigt fin att följa. Se till att vara bänkade på lördag för att se Inter för sista gången på två veckor!

Förväntad startelva Inter (fantacalcio):
3-5-2

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan De Vrij (Andrea Ranocchia)
Alessandro Bastoni

Matteo Darmian (Denzel Dumfries) 
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic 
Hakan Calhanoglu 
Ivan Perisic (Federico DiMarco)

Lautaro Martinez (Alexis Sanchez)
Joaquin Correa

Förväntad startelva Sassuolo
4-2-3-1

Andrea Consigli

Mert Müldür (Jeremy Toljan)
Vlad Chiriches
Gian Marco Ferrari
Rogerio

Davide Frattesi
Maime Lopez

Dominico Berardi
Filip Djuricic
Jeremie Boga

Giacomo Raspadori (Gianluca Scamacca)

TV: Cmore Fotboll, Stream
När: 20:45 Lördag
Var: Mapei Stadium
Domare: Luca J. Pairetto
Tips: 1-2

 

Jens Pålsson2021-10-01 20:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?