Lagbanner
2020-02-12 20:45

Inter - Napoli

Prepartita: Semifinal mot Napoli
Bild från tidigare möte mellan Inter och Napoli.

Prepartita: Semifinal mot Napoli

Inter går in till Coppa Italia-semifinalen med ordentlig vind i seglet efter tre raka vinster, där derbysegern mot Milan sannolikt ger extra mycket. Nu ska Nerazzurri gästas av det ojämna Neapel laget, Napoli. Ett lag med otrolig individuell skicklighet, men där säsongen bjudit på dalar likväl som toppar. Ska bli spännande att se hur Conte väljer att formera laget i och med den pågående scudettostriden.

Februari månad har börjat på bästa möjliga sätt för Nerazzurri, sex poäng av sex möjliga i liga, där som sagt den senaste var den vitala segern mot ärkerivalen Milan. Däremot om man ska vara krass så har Inter egentligen bara spelat bra i en av de fyra halvlekarna, men samtidigt så tycker jag man vinner bägge matcherna välförtjänt. Om det är något som ofta kännetecknar ett mästarlag så är det just att man tar poängen utan att alltid briljera. Med det sagt så hoppas jag att vi framöver får se ett spel som liknar det Nerazzurri visade upp i derbyts andra halvlek. Nu väntar då en semifinal och man är tre matcher från en titel och ändå känns det som att Coppa Italia kan drabba säsongen mer än vad den kan ge.

Napoli som är ett av årets mest ojämna lag i Serie A under säsongen kommer in till matchen med en förlust mot Lecce senast, men där man dessförinnan vunnit över Sampdoria och Juventus. Att ett lag med så mycket talang och skicklighet i sig huserar på den nedre halvan av tabellen är verkligen ett underbetyg till klubben. Med bakgrund mot det förstnämnda tycker jag dock inte att man ska underskatta detta lag. Dessutom är cupen en chans att sminka över denna i övrigt usla säsongen och där cupen är deras absolut bästa chans för spel i Europa nästa säsong. Det kommer att bli en tuff match på onsdagskvällen, precis som det varit den senaste tiden lagen emellan. Av de åtta senaste matcherna mellan de två lagen har både Inter och Napoli gått segrande ur striden tre gånger och två slutat oavgjort.

Är fortsatt kluven till hur jag vill se Conte och Nerazzurri tackla cupen. Att kunna bryta den gamla damens svit på åtta raka scudettos bör verkligen vara prio ett, samtidigt som man gärna ser Inter kunna hota om fler titlar än så. Dessutom blir den eventuella finalen mot antingen Juventus eller Milan, alltså en final mot en stor rival. Men jag landar ändå i att ligaspelet måste vara första prioriteten för Conte och hans mannar. Dessutom väntar match mot scudetto-konkurrenten Lazio redan till helgen och därför blir det extra viktigt att vissa spelare får chans till återhämtning. 

Ser gärna att laget formeras på följande sätt:
Padelli
Godin Bastoni De Vrij
Moses  Vecino Eriksen Brozo  Biraghi
Sanchez Il Toro


Mitt tips: 1-0 Inter

Filip Barkman2020-02-11 18:31:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?