Lagbanner
2020-08-21 21:00

Sevilla - Inter

Prepartita: Sevilla - Inter
Kommer Romelu Lukaku göra mål för 11:e matchen i rad i Europa League?

Prepartita: Sevilla - Inter

Imorgon (fredag) spelas finalen i Europa League, där Inter ställs mot Sevilla. Kan Inter fortsätta på inslaget spår, efter en 5-0 seger i semifinalen mot Shaktar Donetsk, eller blir cupspecialisten Sevilla en motståndare som visar sig för svår?

Sevilla slog i semifinalen ut Manchester United med 2-1 efter 90 minuter. Detta mycket tack vare storspelande målvakten Bounou, som under stora delar av matchen räddade Sevilla. Manchester United hade mängder med chanser och borde kanske vunnit, men Sevilla var effektiva när det krävdes och visade återigen att de är att räkna med i cupspel. Under åren 2014-2016 så vann Sevilla Europa League 3 gånger på rad, vilket är en otrolig bedrift, och de siktar nu på att ta fjärde titeln på 7 år. Sevilla har totalt vunnit Europa League (fd Uefa Cupen) 5 gånger och har därmed vunnit den mest av alla. Inter har i sin tur vunnit 3 gånger, varav den senaste var 1998.

Sevilla kom på fjärde plats i årets La Liga, på samma poäng som Atlético Madrid, men med sämre målskillnad. Sevilla är ett av de lag som sett väldigt bra ut efter coronauppehållet och de blev faktiskt obesegrade i ligan efter uppehållet, med 6 vinster och 5 oavgjorda på de 11 avslutande omgångarna. På vägen till finalen i Europa League har de slagit ut Roma, Wolverhampton och nu sist Manchester United. Sevilla spelar oftast ett kortpassningsspel med mycket bollinnehav där de försöker komma runt på kanterna, kombinerat med en individuell skicklighet (inte minst från Ever Banega).

En spelare i Sevilla som Inter måste hålla koll på är Lucas Ocampos, som har gjort 14 mål för Sevilla i år. En annan är tidigare nämnda Ever Banega, som på sin dag besitter oerhörda kvaliteter. Han spelar också sin sista match för Sevilla och lär vilja avsluta snyggt. Andra kvalitativa spelare som befinner sig i Sevilla för närvarande är den gamle Manchester City mittfältaren Jesús Navas som klivit stundtals klivit ned till ytterback, samt ytterbacken påsen andra sidan, Sergio Reguilón.

Inter bombarderade Shaktar Donetsk och vann tillslut med 5-0. Undertecknad tror att Inters startelva kommer att vara oförändrad ifrån den matchen - klyschan ”man ändrar inte på ett vinnande lag” har sällan känts mer passande. Inter har redan säkrat en Champions League plats tills nästa år och för den sakens skull är inte en Europa League titel avgörande för nästa år, men en Europatitel är kanske exakt det momentum som tränare Antonio Conte och laget behöver för att flyga in i nästa säsong och gå mot scudetton. Det ska bli oerhört spännande att se dessa två Europeiska jättar kampera om titeln.


Förmodad startelva Inter (whoscored.se)
3-5-2

Samir Handanovic

Diego Godin
Stefan De Vrij
Alessandro Bastoni

Danilo D’Ambrosio
Nicolo Barella
Marcelo Brozovic
Roberto Gagliardini
Ashley Young

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku


Förmodad startelva Sevilla (whoscored.se)
4-3-3

Yassine Bounou

Jesús Navas
Diego Carlos
Jules Koundé
Sergio Reguilón

Joan Jordán
Fernando
Ever Banega

Suso
Youssef En-Nesyri
Lucas Ocampos


TV: Dplay, Kanal 9
När: Fredag 21:00
Var: RheinEnergieStadion 
Domare: Danny Makkelie
Tips: 0-2

Jens Pålsson2020-08-20 16:00:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?