Lagbanner
Prepartita: Shakhtar Donetsk - Inter
Senast blev det en enkel seger för Inter, i augusti. Men idag blir det en jobbig resa till Kiev.

Prepartita: Shakhtar Donetsk - Inter

Inför 10000 supportrar på Olympiastadion i Kiev skall Inter försöka ta förstaplatsen i grupp B. Första matchen sedan bortamatchen mot Ludogorets som spelas utan publik blir en chans till revansch för semifinalen i augusti då Inter krossade Shakhtar Donetsk med hela 5-0. Inter är favoriter men skall se upp med ukrainarna.

Internazionale Milano fick en trevande start på Champions League. I en match där man var det bättre laget gav man bort ett billigt mål på straff innan Jonas Hofmann dyrkade upp Inters försvar med en otrolig passning som ledde till ett snabbt kontringsmål. En poäng innebar en missad chans att direkt ta täten i gruppen. Shakhtar Donetsk slog Real Madrid skrällartat på Santiago Bernabeu, en otrolig prestation.

Men samtidigt har laget inte blivit bättre på pappret sedan Inter slog samma lag med 5-0 i augusti. Nerazzurri går in som favoriter i tisdagens match men efter premiären vet man inte vad man ska tro om matchen. Shakhtar spelade mot Real Madrid med ett reservbetonat lag på grund av covid-19. Även Inter har drabbats hårt, men i nuläget börjar alla så smått komma tillbaka från sjukdom. Stefano Sensi, Matias Vecino och Alexis Sanchez saknas pga skada. Milan Skriniar, Ionut Radu och Roberto Gagliardini är också frånvarande pga covid-19.

I helgen spelade laget oavgjort mot ett oväntat topplag, Vorskla Poltava. 1-1 blev slutresultatet och det med ett lag som var i det närmaste identiskt. Startelvan innehöll bara en förändring och det var ett rakt mittbacksbyte. 

Enligt flera källor kommer lagen att ställa upp med följande lag.

Shakhtar Donetsk

4-5-1 

Anatolii Trubin

Dodo
Valeriy Bondar
Davit Khocholava
Viktor Kornienko

Tete
Maycon
Marlos
Alan Patrick
Manor Solomon

Dentinho


Inter

3-5-2

Samir Handanovic

Danilo D’Ambrosio
Stefan de Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Marcelo Brozovic
Nicolo Barella
Arturo Vidal
Aleksandar Kolarov (Young)

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku

TV: Viaplay
När: Tisdag 18:55
Var: Olympiastadion i Kiev
Domare: Georgi Kabakov
Tips: 1-2

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2020-10-27 14:50:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?