Lagbanner
Prepartita: Torino - Inter
Inter vände förra mötet mot Torino till seger.

Prepartita: Torino - Inter

Inter Milan styr för tillfället vinnarloket mot station Lo Scudetto. Men på söndagen väntar ett bortamöte i Turin mot Torino, där Inter anländer med en svit på sju raka vinster efter att ha tagit med en trepoängare i bagaget mot Atalanta. 

För Turin-laget har den senaste tiden varit tuffare. Nyligen bröt COVID-19 ut inom klubben vilket resulterat i att deras två senaste matcher blev uppskjutna samtidigt som klubben fått sitta i karantän och heller inte fått tränat kollektivt överhuvudtaget under perioden.

Innan de återvände ut på den italienska fotbollsplanen där man stod för en svag insats som ledde till en 4-2-förlust mot ligajumbon Crotone. Dock har viruset resulterat i flera frånvarande spelare i truppen såsom superstjärnan Andrea Belotti vilket gör förlusten något mer förståelig. La Granata, som Turin-laget även kallas, underpresterar och ligger för tillfället på en miserabel nedflyttningsplats men med två ospelade matcher kan allt möjligtvis ändras. 

Inför matchen pekar det mesta på en vinst för de blårandiga serieledarna. Huruvida Torino-spelarna är i en bra fysisk form eller inte är oklart, vilket kan göra att tränaren Davide Nicola ser helgens match som ett fystest snarare än en möjlighet att vinna. Vad som blir mer intressant är deras möte mot Sampdoria som ser ut att spelas någon gång i början på nästa månad.

Lagen emellan har matcher mot varandra spelats 184 gånger där Inter (inte helt oväntat) stått som vinnare 75 gånger medan Torino vunnit 55 gånger och 54 av mötena har slutat oavgjort. Värt att titta på är de senaste mötena lagen emellan där Inter vunnit de tre senaste. Det allra senaste mötet blev 4-2 på San Siro. 

Som det ser ut i nuläget har Inter inga större skador i truppen, förutom Arturo Vidal, som nyligen konstaterats fått en meniskskada som gör honom frånvarande från spel i minst en månad efter att chilenarens operationen genomförts och gått bra. Utöver det är det även ett frågetecken om Christian Eriksen eller Aleksandar Kolarov kommer involveras. Återstår att se.

Med det sagt har Antonio Conte fina förutsättningar för att kunna göra det som bara för något år sedan sågs som omöjligt och kamma hem Scudetton till Milano-klubbens blårandiga halva första gången sedan José Mourinho 2010. 

På Torinos frånvarolista hittas Nicolas N'Koulou och Wilfred Singo som än inte tränar med klubben på grund av karantän. Andrea Belotti är dock tillbaka i träning och likaså är fem andra spelare (åtta spelare testades positiva för några veckor sedan). Tómas Rincón är inte tillgänglig i morgondagens match efter att ha samlat på sig två gula kort. 
Ur Torinos perspektiv finns det inte värre motstånd att mäta sig mot än ett starkt Inter som för tillfället går som tåget. När de sedan lämnar station TORINO vore allt annat än ett bagage fyllt med ytterligare tre poäng en besvikelse. 

Förväntad startelva Torino (Fantacalcio):
Sirigu
Izzo - Lyanco - Rodriguez
Vojvoda - Mandragora - Baselli - Lukic - Ansaldi 
Verdi - Sanabria

Förväntad startelva Inter (Fantacalcio):
Handanovic
Skriniar - De Vrij - Bastoni
Hakimi - Gagliardini - Brozovic - Barella - Perisic
Martinez - Lukaku

TV: C More
Var: Grande Torino
När: Söndag 15:00
Domare: Paolo Valeri
Tips: 0-3

Oliver Kertes2021-03-13 16:58:46

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?