Lagbanner
Prepartita: Udinese - Inter
Efter den övertygande och livsviktiga segern mot Juventus är det nu dags att spela boll igen.

Prepartita: Udinese - Inter

Efter en säsongsdefinierande storseger mot Juventus så väntar lördagsmatch för Inter mot Udinese i Friuli Venezia Giulia. I en av de få matcherna då Inter behöver bege sig norrut under säsongens gång så har laget chansen att rida på vågen när ett nedremittenlag står på andra sidan. Bara Danilo D’Ambrosio saknas.

Antonio Conte visade på fredagens presskonferens stor respekt för morgondagens motstånd. 

- Udinese är ett lag som absolut inte skall underskattas. De är fysiska, välstrukturerade, har kvalitet och styrka i omställningarna, säger han.

Han var även tydlig med att betona att det är 110% fokus som gäller imorgon och resten av säsongen, för att kunna uppnå maximalt resultat. Det är omöjligt att säga något emot det faktumet, men förutom att det är en floskel i sin rena natur är det kanske den viktigaste detaljen som måste sitta för Inter om scudetton ska bli vår.

Efter söndagens vinst mot de Juventus är det inte långsökt att tro att regerande mästarna snart blir helt avsågade från titelstriden och då återstår bara en rival. Ett lag som presterar på sin maxnivå och inte har en högre växel i sig. Därför bör Inter satsa allt de kan, likt Antonio Contes utsaga, i varje match som spelas fram tills säsongens slut. Matchen i söndags var den bästa av Inter sedan urminnes tider.

Udinese är ett lag som många tippade skulle få slåss hårt för ett nytt kontrakt i vår, men hittills har de slagit tvivlarna på fingrarna. Det har varit en bra säsong för laget från norr och med flera kvalitetsspelare så är det ett lag som man inte kan räkna bort på förhand i någon match. Rodrigo De Paul är en spelare som ryktats till nästan vartenda storklubb i Italien, men också Liverpool i England. Det råder ingen tvekan om att han hade kunnat göra det bra även på den nivån. Med slående teknik, ett bra passningsspel och en fantastisk avslutsförmåga kan han skapa problem när det som minst verkar som att det ska ske. 

Laguppställningarna

Som tidigare nämnts saknas endast Danilo D’Ambrosio och därför lär Inter ställa upp med ett ordinarie lag. Enligt fantacalcio.it kan det bli så att Roberto Gagliardini startar istället för Arturo Vidal som stått för några bra insatser. I övrigt ser elvan ut som mot Juventus, om man ska lita på den trovärdiga källan. Udinese saknar Stefano Okaka, Ignacio Pussetto och Mato Jajalo, tre spelare de bör klara sig utan. Fixstjärnan Rodrigo De Paul är i elvan som vanligt och kommer att representera Udineses tveklöst största hot mot tre Interpoäng. 

Inter (3-5-2)

Samir Handanovic

Milan Skriniar
Stefan de Vrij
Alessandro Bastoni

Achraf Hakimi
Nicoló Barella
Marcelo Brozovic
Roberto Gagliardini (Arturo Vidal)
Ashley Young

Lautaro Martinez
Romelu Lukaku

Udinese (3-5-1-1)

Juan Musso

Rodrigo Becao
Bram Nuytinck
Samir

Jens Stryger Larsen
Rolando Mandragora
Rodrigo De Paul
Tolgay Arslan
Marvin Zeegelaar

Roberto Pereyra

Kevin Lasagna

TV: CMore
När: Lördag 18:00
Var: Dacia Arena
Domare: Fabio Maresca
Tips: 0-2

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-01-22 14:05:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?