Lagbanner
Prepartita: Venezia - Internazionale

Prepartita: Venezia - Internazionale

Efter två livsviktiga segrar i rad för Inter väntar nu en dagstur till Venedig för första gången på 19 år. Hemmalaget har ett helt kluster av nordiska spelare till sitt förfogande och Finland, Island och Norge finns representerade i A-laget. Inter saknar Stefan de Vrij, Alexis Sanchez, Arturo Vidal och Aleksandar Kolarov men är ändå stora favoriter ikväll.

Venezia har imponerat i Serie A hittills och ligger på relativt säker mark. Framförallt är det de två senaste matcherna som har gett laget en boost i tabellen, sex poäng mot Bologna och Roma imponerar. Vid rodret sitter Paolo Zanetti och det vackra efternamnet har han hittills levt upp till. Men den unge tränaren, bara 38 år gammal, har bara varit tränare i ett par år och detta för Südtirol och Ascoli i Serie C. Vad som imponerar med Zanetti är det offensiva modet och att anfalla med hela laget när det finns läge för det. 

Venezia är helt klart ett av de lagen som förlitar sig mest på fysik i spelet. Till sin hjälp har man de välbyggda nordiska spelarna. Arnor Sigurdsson, framförallt, är en bekant figur för oss svenska fotbollsälskare. Via en utlåning till IF Sylvia blev han en dominant spelare under 25 allsvenska framträdanden för IFK Norrköping. Bara veckor efter att han lämnat för CSKA Moskva, blev han hjälte för sin ryska klubb borta mot Real Madrid (!!!!) i sin Champions League-debut. Dennis Johnsen, en norsk anfallare, kan få speltid idag. Annars är just Sigurdsson den enda nordiska spelaren i matchtruppen. 

VENEZIA (4-3-3): Romero; Mazzocchi, Caldara, Ceccaroni, Haps; Ampadu, Vacca, Busio; Aramu, Henry, Okereke.

Bänk: Lezzerini, Molinaro, Modolo, Svoboda, Crnigoj, Tessmann, Heymans, Kiyine, Peretz, Sigurdsson, Forte, Johnsen.

INTER (3-5-2): Handanovic; Skriniar, Ranocchia, Bastoni; Darmian, Gagliardini, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco; Dzeko, Lautaro 

Bänk: Radu, Cordaz, D'Ambrosio, Dumfries, Perisic, Vecino, Barella, Sensi, Correa, Satriano.

TV: C More
När: Ikväll 20:45
Var: Pier Luigi Penzo Stadio
Domare: Livio Marinelli
Tips: 0-3

Konrad Grönlundkonrad.gronlund@fotbollshubben.sekarlkonradaxel2021-11-27 12:57:25
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?